Japánból jön, mennyi lenne a vám? (lent)
300$ értékben azaz kb 100 kiló, ingyenes pk-val.
Mennyi vámot kellene fizetni?
Nem csak vámot kell fizetned hanem áfát is.
EUn kivül 10€ felett (ajándéknál 45) vám és áfa van. Engem is érdekelne mi az a pk.
pk= posta költség
és bocs elírtam, 500$
Egy bjd -t rendelnék (egy baba)
Bemásolom a vonatkozó vámtarifaszámot, majd ezek alatt kell vámkezeltetned - a kettős vonal között találod meg:
==========================================================
- Kizárólag embert ábrázoló játékbaba, és rész és tartozék
9503 00 21
- - Babák
9503 00 21 10
- - - Díszbabák a származási ország jellegzetes népi öltözékében, kézi gyártmányú
9503 00 21 90
- - - más
=========================================================
Végül is jelen esetben mindegy, melyik vámtarifaszámot alkalmazzák majd a vámnál, mert mindkettőre ugyanaz vonatkozik, tehát a 4,7 % vámteher + az ÁFA-t is meg kell fizetned.
Postán 150 euro-ig lehet vámmentesen árut "importálni", a Te általad említett 500 USD viszont e fölött van.
A fent leírtak csak akkor igazak, hogyha a bjd rövidítés valóban játék babát jelent.
Akkor a bjd-ről:
"A BJD, azaz ball-jointed doll kifejezést magyarra talán "gömbizületű baba"-ként lehetne fordítani, a magyar rajongók mégis inkább a BJD megnevezés mellett maradnak."
"gömbös kialakításúak, mint az emberé, azaz ugyanolyan élethűen lehet mozgatni a könyökénél, a vállainál, a térdénél, a csípőjénél stb. A bennük elrejtett gumizsinór lehetővé teszi, hogy külső segítség nélkül megálljanak, üljenek vagy akár "beterpesszenek" - így készülhetnek róluk azok a beállított fotók."
"A BJD-k alapanyaga poliuretán gyanta, azaz egy speciális műgyantaféle."
Amit én akarok rendelni, az 60 cm körüli.
És köszönöm~
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!