Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem szeretik az emberek...

Miért nem szeretik az emberek hidetni a lakásukat, és miért bínak meg inkább ingatlanost? Vagy az ingatlanos mellett miért nem hirdetik ők is?

Figyelt kérdés

legalább olyan fórumokon, ami csak 5 percükbe kerül, mint például az ingatlan.com, vagy maganszemelytol.com, vagy tulajdonostol.com, stb.

Nem értem az embereket.

Vegyünk például egy területet, mondjuk Gazdagréti lakótelep, ahol 50-100 eladó lakás van jelenleg.

Ha megnézi az ember a maganszemélytől és tulajdonostól.com stb. oldalakat, akkor összesen 4 Gazdagréti hirdetést talál, mindenki más kizárólag csak ingatlanossal hirdet. Miért? A kényelem megér nekik 500.000 forintot? Vagy az 5 perces internetes regisztráció ijeszti el őket?

2013. máj. 19. 21:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

... mármint a vevő mennyit lenne hajlandó megadni ...

(előző válaszban elírás)

2013. máj. 20. 12:53
 12/16 A kérdező kommentje:

"egyszerűen kényelmesebb, és ingatlaniroda intéz mindent, a sok teendő mellett legalább a lakás eladás nehézségének a terhét leveszi a vállukról"

Mi 5 hónapon keresztül hirdettük ingatlanossal és anélkül, de a tapasztalat az volt, hogy a 10 ingatlanos közül 9 nem csinált semmit! Csak ült és várt. Konkrétan ingatlanirodákban is hallottam beszélgetéseket, volt olyan hogy a telefon úgy maradt, és hallottam, hogy mit beszélnek a háttérben és felháborító volt. Egy csomó apróságot sem tudtak megtenni, olyanokat amiket minimálisan elvárnék, pont azért hogy könnyebbé tegyék a dolgot. Arról nem beszélve, hogy háromszor kerültünk oda, hogy majdnem eladtuk, és mindhárom esetben volt valami jelentős dolog, amiben nem képviselték jól az érdekeinket, ami a szerződésben benne van, és konkrét anyagi hátrányunk is származott belőle.

2013. máj. 20. 17:15
 13/16 A kérdező kommentje:

"Nem volt időm fölöslegesen lakásbemutatókat tartani mindenféle érdeklődőnek."

Ez szerintem nem jó indok, mert az ingatlanosokkal ez ugyanúgy megtörténik. Nekem is azt mondták, amit neked, de ez nem garancia, ez nem az ingatlanostól függ, hanem az érdeklődőktől. Nekem ingatlanoson keresztül is ötször mondták vissza utolsó pillanatban a találkozót. Ráadásul a megbeszélés is nagyon problémás volt mindig az ingatlanoson keresztül. Főleg hogy nekem olyan munkám van, és két ember helyett ilyenkor mindig három embernek kellett közös időpontot találni, amivel mindig csak én szívtam meg, és nem tudhattam azt, hogy az egészet nem-e mondják le az utolsó pillanatban.

2013. máj. 20. 17:19
 14/16 A kérdező kommentje:

"Egyszerű: az ingyenes hirdetőoldalak úgy működnek, hogy mindig a legfrissebb hirdetéseket teszik legfelülre."

Lehet hogy van olyan eset, amikor ez számít, de a legtöbb esetben ez nem játszik. Mi például egy jó nevű lakótelepen akartunk lakást eladni. Én úgy gondolom, hogy aki itt szóba jöhet, az pontosan tudja, hogy ott akar venni, és így is volt, mert az érdeklődők mindegyike direkt ott keresett a környéken, s végül olyan is vette meg. Mármost ebben az esetben ha beírod a kulcsszót, akkor nem jön ki végtelen mennyiségű találat még az ingatlan.com-on se, sőt ha még az árkategóriát is szűkíted, akkor max pár oldal. Konkrétan a mi esetünkben csak mi hirdettünk olyan méretűt az adott időszakban, szóval nem is pár oldal volt, hanem csak az a néhány egyforma találat, amit a különböző irodák feltettek a mi lakásunkról. Én azt gondolom, ha valaki lakást szeretne venni, akkor az a minimum, hogy átnézi azt a max 2-3 oldalt, ami az ő érdeke, és nem fogja csak az elsőt megnézni.

2013. máj. 20. 17:25
 15/16 A kérdező kommentje:

"Az ingatlanosnak az az érdeke, hogy az ingatlanok minél gyorsabban elmenjenek"

Ezt teljes mértékben meg tudom erősíteni az ingatlanosok belső beszélgetése alapján is! És természetesen logikusan is ezt a következtetést lehet levonni. Nem is értem, hogy miért ír ide valaki, ha nem ért hozzá!

2013. máj. 20. 17:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindezek után valaki tud magyarázatot arra, hogy tömegek vagy ha úgy tetszik a nagy átlag miért ingatlanoson keresztül akar vásárolni? És miért ingatlanoson keresztül hirdetnek 99%-ban az emberek? Én úgy érzem, hogy ennek nincs oka, hanem ez egy ördögi kör, mint a tőzsde lufi.
2013. máj. 20. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!