Mit és merre dolgozhatnék?
Digitális grafikával szeretnék foglalkozni. Tanultam számítástechnikát és közgazdaságtant is. De nem vagyok jó programozó és különösebben jó dumagép sem hogy üzleteket kössek. Nem arról van szó hogy rossz vagyok benne. Egyszerűen nem érzem magaménak ezt a területet. Untat és a problémákat amiket megoldok más programozó rövidebben és jobban is megoldja mert több lelkesedést tanusít a téma felé.
Rajzolni szeretek ceruzával vagy digitális táblával. Kreatív terveket készítettem az egyetem alatt végig és ez az amihez igazán értek. Szeretek tervezni, és rajzolni.
Grafikusi munkákat keresek de igazából ilyent nem láttam még. A legtöbb munka amit ezzel hirdetnek meg, valójában programozóknak vagy mérnököknek szól akik értenek a rajzoláshoz és az ügyfelekkel való tárgyaláshoz is természetesen.
Kicsit furcsa. Az utolsó interjúmon majdnem kinevettem a vállalkozó urat, aki felajánlott egy állást havi 95-ért úgy, hogy kért mellé: raszter és vektorgrafika, minimum 3 év gyakorlat, seo/html/php/flash, World/excel és indesign mivel természetesen kiadványszerkesztéshez is értened kell. Angol/Német tárgyalás szinten mivel neked kell önállóan vinned az üzletet és tárgyalnod a vevőkkel ezért nem árt ha van üzletvezetésben is gyakorlatot. aztanemjóját.... már elnézést a kifejezésért.
Ennek egy részét tudtam volna neki nyújtani, de ez így együtt inkább komikus volt mint komoly ajánlat. Nem nagyon erőltettem a dolgot. De a harmadik ilyen interjún már megijed az ember. Lehet eben a szakmában dolgozni egyáltalán, vagy ilyen nem létezik és jobb lenne ha kiaknáznám a kreativitást valahol máshol?
Ami nekem hiányozni szokott az a programozói gyakorlat. Borzalmas és hanyag kódokat írok ráadásul elég terjengősen. Egyszerűen tudom hogy nem vagyok igazán elkötelezett a megvalósítás felé.
Lassan egy éve munkanélküli vagyok és nem szeretem még a gondolatot sem. Folyamatosan tanulok, most éppen 3D grafikát (sajnos leginkább ez is olyan jórészt mint a programozás, nagyon unalmas egyelőre, de még csak most kezdtem neki szóval nem írom le addig amíg legalább az alapjai nem mennek.
Mit gondoltok? Merre lenne okos elindulnom?
A programozó nem ezzel foglalkozik.
Egy programozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!