Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlanos-nak jár a jutalék?...

Ingatlanos-nak jár a jutalék? Nem szegett szerződést?

Figyelt kérdés

Felhívtam egy ingatlanost, hogy x lakás érdekel, mondta ,hogy visszahív. Nem hívott. Felhívtam rá 4napra és akkor ugyanaz ,hogy egyeztet a tulajjal és visszahív még aznap. Nem hívott vissza,3nap eltelt. Időközben kinyomoztam saját magam ,hogy melyik az a lakás és megkerestem a tulajt. Mondtam neki, hogy ingatlanost zárjuk ki az egészből , mert egy f*sz. Erre mondta a tulaj ,hogy kizárólagosságot kapott.

Viszont szerintem ilyenkor hivatkozhatunk arra, hogy nem végezte a munkáját nem?

2013. máj. 14. 15:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Mármint, hogy szerződést szegett
2013. máj. 14. 15:49
 2/6 anonim ***** válasza:
28%

1, Vigyazz ezzel mert forditva elsuleht, elosszor az eladonak kell bizonyitani, hogy az ingatlanos nem teljesitette a szerzodesben a felteteleket. Gondolom opcios elovasarlasi szerzodest kotott az eladoval az ingatlanos. Ez annyit tesz altalaban, hogy ha az elado az ingatlanos megkerulesevel eladja a nevezett ingatlant, akkor utanna ugyanolyan jutalekot kell kifizetni mintha az ingatlanos adta volna el! Ellenkezo esetben az ingatlanos siman beperelheti az eladot es megis fogja nyerni!

2 dolog, vigyazz azzal, hogy azt mondod, hogy hagyjatok ki az inagatlanost mert ez csalasra valo felbujtas is lehet!

Ezeket azert modntam el mert szuleim kozel 15evet ingatlanoztak es volt par ugyunk az eladokkal vagy a vasarlokkal, tehat csak okossan!

2013. máj. 14. 16:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Az ingatlanos hagyta ki magát azzal, hogy nem hajlandó eladni az ingatlant. szerintem.

Én meg nem csalok azzal , hogy meg akarok venni egy lakást. Megvenni márpedig úgy tűnik ingatlanos nélkül lehet csak.

2013. máj. 14. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Azonnal le kell mondania az ingatlanost a tulajnak. Amúgy is egy nulla munkát végző kókler banda, de saját magam és ismerőseim tapasztalata, hogy inkább visszavetik az ingatlaneladást mint segítenék.
2013. máj. 14. 16:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Valoban sok a kokler, ugyan nem tudom melyik varosban elsz de itt sopronban szinte minden masodik kapualjban az volt anno mikor mi is ezzel foglalkoztunk volt osszesen 4uzlet, akkor olyanok csinaltak akik ertettek hozza es nem csak a jutalekert tartjak a markukat!
2013. máj. 14. 16:52
 6/6 anonim ***** válasza:

A kizárólagosság valószínűleg csak arra vonatkozik, hogy a tulaj nem bízhat meg más ügynökségeket is az eladással. Általában minden kizárólagos szerződés megengedi, hogy a tulaj saját maga eladhassa az ingatlanát, ha talál rá vevőt. Olyat még nem láttam, hogy ezt megtiltották volna, furcsa is lenne.

Szóval szerintem olvastasd el még egyszer a tulajjal a szerződést, mert valamit félreérthetett. Vagy ha tényleg ilyen szerződést kötött, akkor egyszerűen bontsa fel arra hivatkozva, hogy az ingatlanos nem tudott produkálni semmit, nem hozott vevőt.

Senki sem kötelezhető arra, hogy évekig várjon, csak mert az ingatlanos béna vagy lusta dolgozni.

2013. máj. 15. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!