Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol találok olyan MAGÁNSZEMÉLY...

Hol találok olyan MAGÁNSZEMÉLYT aki kölcsönözne nekem 500e Ft-ot?

Figyelt kérdés

2013. máj. 13. 23:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Te magad bizonyítod a caps lock-os dühkitöréseddel, hogy megbízhatatlan vagy. Nem véletlen, hogy hivatalos úton nem kaptál hitelt. Valamit már vétettél, ha tiltólistán vagy. Arra esetleg válaszolnál, hogy miért kell egy összegben ilyen nagy pénz?
2013. máj. 14. 10:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Beírod a googleba, hogy magánhitelező, meg magánhitel intézet, és vagy találsz a keresésre vmit, vagy nem. Provident pl simán adni fog. Az, hogy utána a 3x-osoát fizeted vissza, az a te bajod lesz, de mindenképp kell magánhitelnél is ingatlanfedezet vagy egy biztos és magas! havi jövedelem.

Sokan vannak még nehezebb helyzetben is, mint te Kérdező. Sajnállak is. De senki nem dobálja manapság a pénzt. Engem most 100eFt is kisegítene, de senkitől se kapok, mert munkanélküli vagyok, pedig még egy 10 milliós házam is van, de arra meg nem merek rátetetni semmit, mert ha még sokáig nem dolgozok, akkor viszik majd...

2013. máj. 14. 11:08
 13/18 anonim ***** válasza:
A provident nem ad ekkora összeget. Na meg gondolom,ha nem rögtön hozzájuk fordul,akkor nekik már tartozik. :( Persze most azt fogja írni,hogy NEM. De hogy a kérdésedre is válaszoljak: én még nem hallottam magánhitelezőről az uzsorásokon kívül :(
2013. máj. 15. 08:34
 14/18 Kótai Árpád válasza:

Igen ez így van! Nekem is ez a problémám és természetesen csak is kölcsönszerződéssel vennem fel a magánszemélytől is a hitelt, melybe szerepelne a kamat és mennyi időre veszem a kölcsönt.

Akár ügyvéd által megírt szerződésbe is, de nagyon kellene a vállalkozás beindítására az a 300.000.-Ft.

Gyengébbek kedvéért leírom: nem vagyok szélhámos és az önhibámon kívül kerültem BAR listára.

Csak is olyanok írjanak akik tudnak segíteni vagy adni!!!

2014. máj. 26. 10:34
 15/18 anonim ***** válasza:
kérd meg a barátaidat hogy segítsenek ki kisebb összegekkel.
2014. júl. 21. 06:48
 16/18 anonim válasza:

Bár nem egy mai kérdés, azért azt megjegyezném, hogy vannak ilyenek. És lássuk be mindkét félnek jobb mint a hitelintézet. Jelenleg a hitelintézet 0,2 %-os betéti kamatot fizet, a hitelre meg a legolcsóbb lakáshitelnél is 5-6 %-os kamatot kér. Jelen esetben mivel kisebb összegről van szó, és szabad felhasználásrol valószínű, hogy 10-20 % kamatot is kérnének. Így ha mindketten meg tudnak egyezni a befektetőnek is jobban megéri magánszemélynek hitelezni kb 5-6 %-os kamatra. így ő a betétei után több kamatot kap. A hitelt felvevő pedig olcsóbb kamatokkal megússza a dolgot. Mindkettő jól jár.

A legnagyobb probléma azonban, hogy ismeretlenűl nem szívesen fognak adni, hiszen nem ismernek. Javaslom inkább a rokonságot végigkérdezni. Valamint hogy írtad, hogy albérletre kell a pénz. gondolom el vagy maradva a fizetésképtelenség miatt. Ez már alapból óvatosságra int a hitelezőt, hiszen akkor joggal gondolja, hogy akkor az ő pénzét miből fogod visszafizetni. Sajnos elég kicsi ilyen téren a bizalom. Én csak rokonoknál érdeklődnék. De gondolom neked is ez volt az első gondolatod. Lehet esetleg egy módosabb ismerős is. vagy megpróbálkozhatsz munkehelyi kölcsönnel.

Azért remélem időközben rendeződtek a dolgok.

2016. jan. 4. 20:16
 17/18 anonim válasza:

Ja és ne vedd zokon, nem elítélni akarlak, de sajnos az előző válaszolóknag jogos a kérdése, hogy miből tudnád megadni. Mondom pléne, hogy írtad hogy az albérletből akarnak kitenni. Ez már sajnos eleve bizonytalanná teszi a hitelezőt. Hiszen -bocsi, de ez az igazság- megélhetési problémáid vannak. Természetesen ez nem a te hibád, de a hitelező ettől még nem fogja neked ajándékba adni. Persze más lenne a helyzet, ha a vihar a házad tetejét törte volna össze, vagy hasonló. Ott persze mondhatnád hogy egybe nincs ennyi pénzem, dde sürgősen szükségem van rá a helyreállítási munkák miatt. És majd részletekbe kifizeted. Sajnos a te esetedben nem erről van szó, és aki adja, az vissza is fogja kérni, elvérja hogy visszaadd neki. Az uzsorával meg tévednek! Törvény írja elő a magánhitelezőket. Persze mindkét fél érdeke a pontos megegyezés ÍRÁSBA foglalása, tanúk, átvett pénznek nyoma legyen (átvételi elismervény, banki utalás). Persze mindezek megléte esetén sem lehetséges maffiamodszerekkel bahajtatni a követelést, mert az már úgyszintén uzsorázásnak tekinhető és bűncselekmény! Az meg hogy magánszemély esetében nem kell annyi szar nem értek egyet. Bár elég egy papír 2 tanuval, de valjuk be azért így ki merne akárkinek ennyi pénzt adni. Én a magam részéről ilyen esetben minimum ügyvéd, vagy közjegyző. Ne sértődj meg, de elég sok a szélhámos, és az ingyenélő. Ismerek párat akik lepapírozott esetekben is TÖBB SZÁZ MILLIÓT nem fizettek ki (loptak el) ezzel családokat a nyomorba taszítva. És itt nem csak hitelt értek, hanem akár megrendelés ellenértékét, munkabért, stb. Magánhitelnél nem szükséges fedezet, kivéve ha igényli a hitelező. A magas kereset sem feltétel, de nyílván te is olyat vállalj be, amit vissza tudsz fizetni a megadott határidőig.

A sok balfékkel nem kell foglalkozni! Lakni kell valahol. Bár talán az is lehet megoldás, hogy olcsóbb albérletbe költözöl. Mindig olyat vállalj amit ki is tudsz fizetni. Providentet semmiképpen nem ajánlom. tényleg 2x 3x-osát kéri vissza. ráadásul hetente kell fizetni, és jogosult az ingoságokat is lefoglalni a tartozás fejében. Én inkább ezeket nevezném uzsorásoknak, hiszen ez már rablás amit csinálnak. Bár most már törvényileg van szabályozva az is hogy évente hányszor lehet igénybe venni.

2016. jan. 4. 20:37
 18/18 anonim válasza:

Kótai árpád felhasználónak pl. jobb kilátásai vannak, hiszen ő azért kéri a pénzt, hogy még többet csináljon belőle. Így lényegesen kevesebb a kockázat és az emberek egy jól jövedelmező dologba szívesen fektetnek. Akár még a későbbiekben is. Bár sztem 300.000.- ft nem egy nagy pénz vállalkozáshoz. A bank is tud adni jutányos kamatokkal. Bár a BÁR lista hátrány. Azért az élelmesebb hitelezők kérhetnek üzleti tervet, megnézhetik a cég profiljára való keresletet, a cég vagyonát, stb.

A kérés nem elítélendő! Sokan a bankot is becsapják, azzal hogy a céget más nevére íratják, és úgy vesznek fel másik kölcsönt akkor is ha az eredeti tulaj tiltott volt. Sajnos elég sok cégnél játszadoznak ilyeneket. Azért van az, hogy apáról fiúra, majd a másik fiúra, majd a lányra, feleségre stb. vándorol a cég. Na meg a magánvagyon. A behajtása mindkettőnek nehéz. Magánhitelező is behajtathatja a pénzét törvényes úton, csak a bírósági per évekig is húzódhat. Ha megítélik, akkor is munkabér letiltás fejében be lehet hajtani. Természetesen itt is a cégvezetők állnak a legjobban, hiszen a bejelentett fizetésüket a minimálisra csökkentik. (van hogy napi 1 órába bejelentve) Így gyakorlatilag a munkabér levonás a kamatokat sem fedezi, és mire a Hitelező a pénzéhez jutna kb. százezer év.

(Cég esetén lehet megoldás a cégbe való betársulás. Csökkenti a kockázatot, ha rálátnak a cég ügyeire, iletve növeli a saját profitját.)

Bár nem ez volt ugyan a kérdés. Mindenképpen csak az fog adni aki megbízik benned, így ismeretlen emberek szinte teljesen kizárva. próbálkozni kell több embernél kisebb összegben. Hiszen ezt ha később is adjuk meg mint ígértük ők is jobban tudják nélkülözni. (Anyukámék 30 évvel ezelőtt egy fél lakásnyi árát kérték kölcsön ismerősöktől mindenféle papír nélkül. A bizalom persze kölcsönös volt a pénz vissza is lett adva, bár nem 1-2 hónapon belül. És mindig törleszteni kellett hol egyik, hol másik ismerősnek, de akkor megérte. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a mai világban nem sok ember tudja megengedni magának, hogy ekkora összeget nélkülözzön huzamosabb ideig. Mert gondolom ti sem 2-3 hónapra vennétek fel. Na bocsi hogy kicsit, azaz nagyon hosszúra sikerült. Azért remélem azóta minden rendben van.

2016. jan. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!