Eladom a lakásom, mit kell ott hagynom a vevőnek kötelezően?
Kötelezően nem kell semmit se otthagyni, de ettől még igaza van az ingatlanosnak, ha úgy hirdeted meg a lakást, hogy 4 falként és viszel mindent, akkor az amúgy tipikusan otthagyható (konyhabútor, gáztűzhely, bojler), általad felsorolt termékek árának a dupláját fogod veszíteni a vevő ajánlatán. Olyasmit viszont, aminek kicsi értéke van, viszont nagyban ízlés kérdése, tehát csillár pl. azt vigyed, mert esélyes, hogy az új lakónak amúgy se tetszene.
Az meg remélem vicc volt, hogy még a kapcsolókat is ki akarod szerelni, ennyire ne legyél szarrágó.
Ha van konkrét vevő, akkor vele beszélj, hogy mi a célja a lakással, lehet, hogy neki se kell a te x éves tűzhelyed, mert csak kidobná. Amikor én vettem lakást megkérdezték az eladók, hogy milyen felszereltségben gondolkodtam, én pedig mondtam, hogy a konyhabútoron kívül csak a falakat akarom látni és vittek is mindent, nekik is jó volt és nekem is.
Teljesen igaza van az ingatlanosnak, főleg, hogyha bíroságra megy az ügy, nem lesz hosszú per, mert nincs külön megegyezésed a vevővel. És a teljes helyreállítás költséget neked kell fizetni. A kártérítésen felül.
Gondolom, te is úgy vetted a lakást, hogy ablak se volt benne, meg villanykapcsoló se.
Ha nem tetszik, akkor lecseréli, de ez nem a te dolgod.
Ezek lakás tartozékok, és szerves részét képzik a lakásba való gondtalan beköltözésnek. A nappaliban a szekrénysor persze nem, de a konyhában lévő konyhabútor igen.
Ha ezeket leszereled, akkor ennyivel kell csökkenteni a vételárat. Ez kb. 2 millió vagy 3, ha jól számolom, de gondolom, ennyivel meg olcsóbban nem adnád a kecód.
Amúgy igaza van a felettem írónak, tényleg szarrágó vagy...
Most őszintén, be fogod perelni, mondjuk 1-2 millióra? Jársz 2-3-4 èvet bíróságra. Győzől. Nem fog tudni fizetni, mi lesz?
Ha ki akarsz babrálni vele, kend össze szarral az ajtaját. Az nagyobb bosszúság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!