Hogy lehet az, hogy tulajdonjog nélkül (csak használati joggal) önkormányzati területre kötelezően parkolóházat épít valaki?
Figyelt kérdés
Nekem ez nem fér bele a használati jogba, de úgy látszik én még maradian értelmezem a szavakat.2010. okt. 15. 23:35
1/4 anonim válasza:
A használati jogot alapító szerződében, megállapodásban foglaltak szerint, lehet ily módon rendelkezni az ingatlannal. Jogszabály és megállapodás az alapja.
Ha Te odaadsz valakinek használatba egy telket, és megállapodásban rögzítitek, hogy építhet rá egy medencét, és az építési hatóságnál ill. az összes engedélyhez adod a neved, mint tulajdonos, senki sem köthet bele.
2/4 anonim válasza:
A régi építésű társasházak mind önkormányzati tulajdonú telekre épültek. A ház az a közösségé,de a telek nem.
3/4 A kérdező kommentje:
De kinek éri ez meg, ez olyan mint egy albérlet, nem?
Vagyis bármikor ki lehet tenni az albérlőt, vagy 100 évre szól a szerződés?
2010. okt. 16. 08:39
4/4 anonim válasza:
Az első vagyok. Ez üzlet, olyan, ami mindkét félnek előnyös. Nyilván meghatározott időre szerződtek úgy, hogy a parkolóház jövedelméből csurran az önkorminak is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!