Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemes-e hitelből tőzsdézni?

Érdemes-e hitelből tőzsdézni?

Figyelt kérdés

2013. máj. 10. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szabad!

Hitelből tőzsdézni? Ha elemzem az elhangzottakat, tanult szakmádból nem sikerült olyan álláshoz jutnod, hogy jó pénzeket keress.

Gondolom tőzsdézni nem tanultál. Miből gondolod, hogy ebből sokkal jobban fogsz teljesíteni?

Régi motoros vagyok, tőzsdézni csak abból az összegből szabad, amire nincs és nem is lesz szükséged. Azaz abból a pénzből tőzsdézz, ami már megvan, és amit azonnal le tudsz írni.

Míg komolyan beletanultam, háromszor írtam teljesen nullára azokat a milliókat, amiket beletettem anno.

Igazán szépen keresni az arany 800 USD-ről 1900 USD-ig történő menetén kerestem (100-szoros tőkeáttéttel). Szerencsésen a csúcson tudtam kiszállni!

Azóta robotozok is a forexen, de a tőzsdézés állandó odafigyelést, állandó tanulást jelent.

Az online tőzsde előfizetéses.

A 15 perces késleltetett adatok már ingyenesek!

Érted mit jelent ez?

2013. máj. 13. 09:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Jó, most a daytrade amúgy sem érdekel...
2013. máj. 13. 12:15
 13/18 anonim ***** válasza:
90%
Valahol olvastam (sajnos a forrást nem tudom), hogy tőzsdézni csak annyi pénzzel szabad, amit akkor sem sajnálnál, ha a szél kifújná az ablakon, egyenest a kukába.
2013. máj. 13. 13:08
 14/18 Knapp válasza:
75%

Nincs erre egyértelmű válasz.

Aki tőkeáttétellel tőzsdézik, az folyamatosan ezt teszi: lényegében más pénzével üzletel.

Ha végiggondolod az ilyen befektetés mindkét oldalánál a legrosszabb esetet (hitelnél: kamatemelkedés, hosszú távú elkötelezettség, a befektetés résznél: elmaradó hozam, vagy rövidebb távon komolyabb veszteség), és ez számodra vállalható, akkor igen.

Alapból azért jó - főleg, ha tapasztalatlan vagy ezen a téren - hogy ha csak a meglévő pénzből tőzsdézel, mert ezzel a veszteségeidet korlátozod: maximum annyit tudsz elveszíteni, amennyid van.

Ha hitelből fektetsz be, akkor azt a pénzt is elvesztheted, ami még sosem volt a tiéd!

2013. máj. 15. 11:07
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Hitelből semmit nem szabad csinálni, azzal csak eladod a jövőd a zsidó bankároknak.
2013. máj. 15. 19:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem akarsz most daytrade-del foglalkozni, még nem jelenti azt, hogy nem kell állandóan a gép mellett ülnöd, és nincs szükséged friss (online) adatokra. És még ha egy nagy monitoron melletted plusszba megy a CNBC, akkor is lemaradhatsz fontos dolgokról.

Én tavaly egyszer kimentem kávézni és cigizni és a svájci jegybank éppen akkor jelentette be, hogy elege van a magas frank árfolyamból, és rögzíti az EUR/CHF keresztárfolyamot. Tíz perc alatt egy családi ház árát tudtam volna megkeresni, ha akkor éppen nem kávézom, hanem az entert nyomom.

Életem legdrágább kávéját ittam akkor...

(Persze sosem szabad számolgatni, hogy mi az az összeg amit elszalasztottál, de akkor éppen elég volatilis volt a piac, és hetek óta a gép előtt ültem... és több kisebb kötés mellett ezt a nagy lehetőséget sajnos kihagytam...)

Visszatérve a kérdésedre, a számtalan forex bróker közül válassz egyet és kezdj el egy demo accounton 1000 dollár induló összeg beállításával kereskedni. Persze egy demóban tét nélkül nyomkodni, és élesben komoly pénzekről dönteni egészen más. De ha a demó jól megy, és növekedsz, akkor írd ki újra ezt a kérdést légyszives, és utána lehet tovább beszélgetni a dologról.

2013. máj. 16. 10:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Hitelt még felvenni sem szabad, ha csak nem az életed múlik rajta. A hitel az nem más mint adósság. Ha biztos befektetésről van szó, akkor esetleg meg lehet kockáztatni, de ez olyan mint átszaladni egy forgalmas, több sávos autó pályán. "Ott vagy elcsapnak, vagy elkap a rendőr" vagy esetleg meg is úszhatod ha szerencséd van, amire nem szabad alapozni egy élet munkáját, amiből vissza fizeted a rosszul kalkulált hiba miatti veszteséget nyomorogva.

"tőzsdézni csak annyi pénzzel szabad, amit akkor sem sajnálnál, ha a szél kifújná az ablakon, egyenest a kukába." Na persze, hogy aztán leszaladj és gyorsan kivedd, mielőtt elvinné a kukás. :))

2013. máj. 16. 15:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Hitelből tőzsdézni... így lesz a befektetőből hajléktalan, majd öngyilkos.
2014. márc. 1. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!