Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterás kérdés- ti szólnátok...

Vaterás kérdés- ti szólnátok az eladónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kevesebb lett végül a postaköltség, mint amit utaltam. Ti szólnátok az eladónak?

Nem az összeg a lényeg, mert az minimális (190 Ft-ról van szó), hanem hogy nem is szólt hogy kevesebb lett, és visszautalja-e? Valószínűleg lemondtam volna róla, mert az utalás is pénzbe kerül, de nem úgy lett volna korrekt ha szól?

2013. máj. 7. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Szólhatsz, de erre azt a választ adja a legtöbb hogy ennyi volt a csomagolási költség. De nem igen érdekelne engem.
2013. máj. 7. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan egy átlag-postaköltséget adnak meg, azt kérnek mindenkitől. Mondjuk ír 500 Ft postaköltséget, és akkor sem emeli, ha egy kicsit dagibb a csomag, és végül 700 Ft-ért veszi be a posta, viszont attól is elkéri ugyanezt, akinek 300 Ft-ba is belefért volna. Ez azért egyszerűbb, mert így vásárláskor rögtön tudja a vevő, hogy összesen mennyit kell fizetnie, nem kell még külön egyeztetni a postaköltséget, miután lemérte az eladó a csomagot.
2013. máj. 7. 21:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, az eladónak így egyszerűbb. Meg annak is jó, aki kevesebbet fizet, aki meg többet fizet az így járt úgy látszik...
2013. máj. 7. 21:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Elfogadtad az összeget, utólag ne variáljál! Te mit szólnál, ha ő azt mondaná, hogy 500-ért elküldi, elutalod, majd szól, hogy bocsi, 690 a posta, utalj még 190-et. Mit szólnál? 500-ban (vagy valamennyiben) megegyeztetek, tartsátok magatokat hozzá!
2013. máj. 7. 21:52
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem variálok, csak kiváncsi voltam, hogy ti szólnátok-e. Olvass és értelmezz...

Ja igen, ha szólna hogy többe kerül kifizetném.

2013. máj. 7. 21:59
 6/10 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy nem azt akartam neki írni, hogy utalja vissza a pénzt, mert nem fogok 200 ft-on szőrözni senkivel. Csak annyit gondoltam megemlíteni, hogy mondjuk szólhatott volna, mert úgy lett volna korrekt.

Kiváncsi voltam, hogy mi a szokás, mert nem vagyok egy nagy vaterás. Ennyi:)

2013. máj. 7. 22:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Fel volt tüntetve mennyibe fog neked kerülni, ezt elfogadtad, megkaptad a csomagot, ennyi. Szerintem ez korrekt. Nem tudhatod, hogy milyen egyéb költséget számolt bele.

Nekem is volt, hogy nagyobb postaköltséget számoltam fel, mert kellett csomagolóanyagot venne, törésbiztosra becsomagolni, kocsival elvinni a postára stb.

2013. máj. 7. 22:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, pontosan mit, milyen csomagolásban vettél, de azt például beleszámítottad, hogy a borítékot is meg kellett vennie? Egy buborékos boríték simán megvan 200 Ft, vagy akár több is.
2013. máj. 7. 22:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Bár már a kérdés kiírása után tudtam, hogy hagyom a francba, mégis kiváncsi voltam a véleményetekre...
2013. máj. 7. 23:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Én se szólnék. A postaköltség nem mindig kalkulálható pontosan, viszont nem is lehet számottevő eltérés. Szóval ezen nem érdemes szerintem problémázni.

Mondjuk én emiatt csináltam azt, hogy amikor eladtam, úgy számoltam az árat, hogy benne legyen a postaköltség. Így esély se volt arra, hogy probléma legyen belőle, ennyibe kerül, és ha kicsit drágább a posta, hát istenem, buktam rajta 200 Ft-ot :)

2013. máj. 8. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!