BKV tartozsom van, mire számíthatok?
Szerintem ha szétnézel a neten, akkor találsz erre példát rendesen, ha bíróságra kerül az ügy, akkor jogerőre emelkedik, és a fizetésedből veszik le. Ez nem városi legenda, ez a törvény!
A végrehajtó, az, aki eljár annak a személynek a nevében, akinek tartózól, persze felárért, amit te fizetsz.
Igen, lazán levonhatják majd a fizetésedből, ha lesz. Ha csak 5 év múlva lesz, akkor majd akkor, persze addig is gyűlik a tartozás. És abban ne reménykedj, hogy majd elévül, mert ha rendszeresen jelentkezik a végrehajtó, akkor nem fog, csak kamatolódni a tartozás.
Én még nem voltam ilyen helyzetben, de a nagybátyám igen, (nem BKV tartozás, de ez a része lényegtelen) és bizony kiment házhoz a végrajtó, és az is megtörtént, hogy a fizetéséből vonatták le. Úgyhogy nyugodtan hidd el, hogy nem fogod megúszni a tartozást, pláne, hogy jogos is. Beszélj a végrehajtóval, próbálj vele egyezkedni, részletfizetést kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!