Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » BKV tartozsom van, mire...

Makacsmatyi kérdése:

BKV tartozsom van, mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Ma ajánlott levélben jött egy felszólítás, hogy 15 napon belül fizesssek be 114 ezer forintot különben végrehajtási elárás indul ellenem, mit tegyek?
2013. ápr. 22. 09:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ha szétnézel a neten, akkor találsz erre példát rendesen, ha bíróságra kerül az ügy, akkor jogerőre emelkedik, és a fizetésedből veszik le. Ez nem városi legenda, ez a törvény!

A végrehajtó, az, aki eljár annak a személynek a nevében, akinek tartózól, persze felárért, amit te fizetsz.

2013. ápr. 22. 13:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, lazán levonhatják majd a fizetésedből, ha lesz. Ha csak 5 év múlva lesz, akkor majd akkor, persze addig is gyűlik a tartozás. És abban ne reménykedj, hogy majd elévül, mert ha rendszeresen jelentkezik a végrehajtó, akkor nem fog, csak kamatolódni a tartozás.

Én még nem voltam ilyen helyzetben, de a nagybátyám igen, (nem BKV tartozás, de ez a része lényegtelen) és bizony kiment házhoz a végrajtó, és az is megtörtént, hogy a fizetéséből vonatták le. Úgyhogy nyugodtan hidd el, hogy nem fogod megúszni a tartozást, pláne, hogy jogos is. Beszélj a végrehajtóval, próbálj vele egyezkedni, részletfizetést kérni.

2013. ápr. 22. 14:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Most tényleg abban reménykedsz, hogy csak üres fenyegetőzés, és megúszod az egészet? Akkor nagyon naív vagy. Bizony megtehetik, hogy lefoglalják valamidet, vagy pedig idővel a fizetésedből vonják le, és ha szükséges, akkor meg is teszik! Nem egy ilyen történt a környezetemben, úgyhogy ezt biztosan állíthatom, hogy így van. Szedd össze magad, és egyezkedj velük, mert később csak rosszabbul jársz!
2013. ápr. 22. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!