Egy 3000 éves amfóra fület mennyi pénzért lehetne elárverezni?
Figyelt kérdés
A rodoszi Apolló templom területén talált, kb. 12 cm hosszúságú, közepén mérve kb 14. cm kerületű, 230 grammos, muzeológusok által jóváhagyottan a Kr. e. 1000 idejéből származó, kerámia (cserép, agyag vagy nemtom milyen anyagú, mert nem értek hozzá:) amfóra fület mennyi pénzért lehetne elárverezni?
Egy ilyen amfórának lehetett a fülének az egyenesebbik része.
2013. ápr. 20. 09:18
1/4 anonim válasza:
Esélyes, hogy semennyiért.
Egy egész, sértetlen amfórát esetleg.
2/4 anonim válasza:
Nem sok értéke van, hajlok rá, hogy semennyi. Ha mégis találnál rá "veőt" (hülye-aki-megveszi), akkor is 1000 forint alatt. Sajnos az átlagember hajlamos félreértelmezni, hogy miben is rejlik a történelmi leletek értéke - nos, nem abban, hogy 50 vagy 50000 éves.
3/4 anonim válasza:
Egy fületlen amphorát esetleg el lehetne adni, de azt sem sokért, mert rengeteg van belőle.
Egy amphotátlan fülért egy fületlen gombot sem kapnál, mert nincs rá kereslet. Valószínűleg még árverésre sem vennék be.
Sajnálom, hogy csalatkoztál a reményeidben, de ebből sajnos nem fogsz meggazdagodni...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy észhez térítettetek, én se vártam sokat az ötlettől, de azért megpróbáltam:D Akkor megtartom egy szép itthoni emléknek :)
2013. ápr. 21. 08:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!