Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Autómat manipulált kilométer...

Autómat manipulált kilométer órával vettem meg. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

2007. márciusban vettünk egy Renault Laguna II. autót, 4 évesen, 72.000km-el. Mi mentünk vele a mai napig még 80.000 km-t. Az autó motorikusan teljesen tönkrement.

Egy ismerőstől kaptunk egy tippet, kérdezzünk utána alvázszám-alapján egy Renault szervízben, hátha van róla infó. Volt is, 2 éves sem volt még egészen az autó, mikor már 118.000km volt benne, ez volt az utolsó szervíz bejegyzés. Elévült már az ügyem?

#csalás #kilométer óra vissza tekerés
2013. ápr. 19. 18:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azért én több tisztelettel kezelném a válaszolót, még ha úgy is gondolod, nincs igaza...

Ha leírod, hogy bűncselekményt követett el, könnyen belefutsz a rágalmazásba. Ha viszont azt írod le, ami történt, akkor nincs rágalmazás, viszont minden olvasó érti a lényeget úgy is... Tehát írd le a történetet, kicsit logikázhatsz is benne, csak fogalmazz óvatosan...

2013. ápr. 22. 19:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Kérdező:

11-es kiválóan értelmezte azt, amit írtam. Neked ez sajnos amint látom nem sikerült...

De ha gondolod, akkor írd le, hogy a kereskedő visszatekerte az órát. Kutyát nem fog érdekelni, pláne nem fog miatta csődbe menni, de majd meg fogsz lepődni, ha meghurcol az összes hatóság téged - akkor is ha nyilvánvalóan igazad van.

A többit rád bízom.

2013. ápr. 22. 21:31
 13/20 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem értitek. Akkor írnám le, hogy mi történt, ha a rendőrség megállapítaná, hogy ki volt a tettes.

Ha eredménytelenül zárul a nyomozás, akkor hiába fogalmazok óvatosan, nem is utalhatok arra, hogy ki követhette el a bűncselekményt.

Kedves utolsó, te meg hülyeséget írtál előtte is és abból senki nem következtetett semmire. Tisztelettel mondom.

2013. ápr. 23. 09:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Te még mindig nem érted kérdező.

Nem én írtam hülyeségeket, hanem te és még mindig hülyeségeket írsz. Azért, mert nem érted, hogy miként működik az igazságszolgáltatás rendszere.

De utoljára segítek és elmagyarázom:

Te akkor írhatsz le BÁRMIT kockázat nélkül, ha megvan az elkövető.

Namost:

"ha a rendőrség megállapítaná, hogy ki volt a tettes."

A rendőrség NEM ÁLLAPÍTJA, nem is állapíthatja meg, hogy ki volt a tettes!!!!!!!! Az a bíróság dolga! A rendőrség nyomoz és vádat emel, de soha, ismétlem SOHA nem jelenti ki, nem jelentheti ki, hogy valaki bűnös vagy sem.

Ha én kisétálok az utcára, jól megverem a szomszédot aztán besétálok a rendőrségre és elmesélem, hogy jól megvertem a szomszédot akkor sem vagyok "bűnös". A rendőrség kivizsgálja majd az ügyet és a bizonyítékok alapján vádat emel ellenem testi sértésért. A bíróság meg majd - egyszer - elítél. Egész az ítélethirdetés napjáig megillet az ártatlanság vélelme!

Vagyis - tényleg utoljára, hátha most már sikerül felfogni - ha te leírsz egy rossz szót is bárkire úgy, hogy nincs egy jogerős ítélet az ügyben simán beperelhetnek rágalmazásért. Akkor is, ha a rendőrség valóban nyomoz és akkor is, ha vádat emelnek bárki ellen csalás miatt. Ha a bíróság felmenti őket akkor te 100%, hogy bukod a rágalmazás vádját. És ha ezért milliós kártérítést kér majd a cég akkor pislogsz majd, mint a lyuki nyúl az odúban...

Ennél többet nem tudok tenni az érdekedben. Ha ezt nem érted akkor adj fel nyugodtan a Népszabadságban hirdetést, hogy átvertek.

2013. ápr. 23. 10:05
 15/20 A kérdező kommentje:

Úgy látom, problémáid vannak, akkor még egyszer nekifutok. A rendőrség megállapítja, hogy ki a tettes. Ez az eset elég egyszerű. Mert ugye két lehetőség van, az egyik az első tulaj a másik a kereskedő. A köztük lévő szerződés ezt eldönti. Engem pedig igazol a kereskedő és a köztem lévő szerződés.

Ezután a rendőrség egyértelműen meg tudja állapítani, hogy kinek a tulajdonjoga alatt következett be a csalás. A rendőrség nem fogja a kereskedőt sem bűnösnek, sem ártatlannak titulálni.

Ezzel a papírral a kezemben nem mehetek kártérítésért a bíróságra, mert az ügyem elévült. Viszont leírhatom az újságban, hogy a kereskedő tulajdoni ideje alatt következett be a kmóra változás.

Ennyi.

Érted már végre?

2013. ápr. 23. 11:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, írd le, hogy érted, aztán lépjünk tovább! Már lassan fáj ez a kérdés!
2013. ápr. 23. 22:38
 17/20 anonim válasza:
mit kell pattogni? Megvetted? Meg. Kipróbáltad? Ki. Nem kilómétert veszünk, hanem állapotot. Ha kipróbáltad és nem volt bajod vele (gondolom azért vetted meg) akkor meg mit pattogsz? Visszatekerték. naés? Melyiket nem?
2015. márc. 9. 14:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, gondolom ha te hamis pénzt kapsz, és később veszed észre, pont ennyire nagy a szád... Az óratekergetés NEM elfogadható. Még ha mindenki csinálja, akkor sem!
2015. márc. 9. 18:43
 19/20 A kérdező kommentje:

Így van. Egy céges autón nem látszik, hogy 70E vagy 270E van benne.

Szépen ki van takarítva, újszerű. Csak majd egy millával vertek át. Te meg nem érted, hogy miért jönnek sorra a gondok. Csak azért nem egyből, mert lassan megy bele a km.

2015. márc. 9. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
megirnad mi lett az ugy vége. hasonlo cipoben jarok.
2017. júl. 15. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!