Igaz hogy az OEP 2-3 hónap múlva utalja a táppénzt? Függ valamitől hogy ki mikor kapja meg?
Figyelt kérdés
Már több mint 2 hónapja vagyok táppénzen,és még nem jött semmi. (A betegszabi igen) A munkahelyem nem kifizető hely. A titkárnő azt mondta nem ők utalják a pénzt,és a könyvelő szerint kb ennyi idő még küld valamit az OEP. És majd megkapom. Én a neten azt olvastam hogy kb 1-1/fél hónap ez az idő. Most már nem tudom mi van!2009. szept. 23. 12:35
1/5 anonim válasza:
Nekem is két hónap volt, mire kiutalták! :-(
2/5 anonim válasza:
Függ attól, hogy mikor adod le az aktuális hónap táppénzes papírját, a munkáltató mikor adja át a könyvelőnek, és a könyvelő mikor készíti el a papírokat az OEP-nek, és mikor postázza. Az OEP-nek is időbe telik amíg feldolgozza és utalja a pénzt. Ha mindenki ül a papírokon 1-1 hetet, máris megvan a + 1 hónap átfutási idő. Ha sokáig vagy betegállományban, több hónapon keresztül, akkor érdemes a táppénzespapírt ahogy megkapod lemásol(tat)ni, és az eredetit az OEP-nek, a másolatot a munkáltatónak elküldeni. Persze ez csak úgy működik, ha az első papírokat a táppénzigénylő lappal a könyvelő már elküldte az OEP-nek. Mindenesetre beszéld meg a munkáltatóval, hogy te fogod postázni a betegpapírt az OEP-nek. A könyvelő megmondja a címet, hogy hova kell küldeni. Így hamarabb kaphatod meg a táppénzt akár hetekkel.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A terhességem miatt vagyok táppénzen. Amint megkapom az orvostól a papírt még aznap viszem a munkahelyemre. Hogy utána mit csinálnak vele nem tudom. Ha már megkaptam az első összeget,a többit is ilyen soká fogják utalni?
2009. szept. 23. 13:24
4/5 anonim válasza:
Csak attól függ, hogy mikor kapja meg OEP. Próbáld meg a másolós variációt, mit írtam. De beszéld meg a munkáltatóval.
5/5 anonim válasza:
Szia!
Annyit még tudsz tenni, hogy megkéred a munkáltatódat, hogy bizonyítsa, hogy mikor küldte el az oepnek a papírokat. Ugyanis ha az oep esett fizetési késedelembe, akkor a késedelmes napokra kamat jár neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!