Tudomást szereztem egy korábban elkövetett sikkasztásról/hűtlen kezelésről. Hol tudnék feljelentést tenni, vagy kivizsgálást kérni névtelenül?
Figyelt kérdés
Az a történet, hogy egy civil szervezet (amatőr tömegsport) bankszámlájára utalt pénzből a pénz kezelésével megbízott ember karácsonyi nagybevásárlást tartott. A civil szervezetet támogató önkormányzat viszont nem hajlandó kivizsgálni az ügyet, valószínűleg azért, mert az egyik képviselő felesége követte el.2013. ápr. 12. 11:22
1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az elkövető volt már elítélve sikkasztásért, és lopásért.
2013. ápr. 12. 11:23
2/6 anonim válasza:
A NAV-nál valószínűleg - bár nem biztos, hogy névtelenül.
De ne számítsd hatalmas erők mozgósítására úgy, hogy se nem vagy érdekelt a civil szervezetben, se nem vagy károsult.
3/6 A kérdező kommentje:
Közvetetten érintett vagyok, hisz ezzel a szervezettel kapok megosztott támogatást, és engem fillérre elszámoltatnak.
2013. ápr. 12. 11:26
4/6 anonim válasza:
Ez biztos sokat nyomna a latba - ha felvállalnád magad.
Anonim maximum a NAV-ot lehet bepróbálni, nagy vesztenivalód nincs.
5/6 A kérdező kommentje:
Csak ha felvállalom magam, azzal megüthetem a bokám, mert ahogy említettem, az elkövető férje képviselő, és az önkormányzattól kapom a támogatást én is (gyerekekkel foglalkozok). És így az ügy legnagyobb elszenvedői a gyerekek lennének, akiknek nem lesz pénz táborozni, vagy esetleg sportszerekre.
2013. ápr. 12. 11:41
6/6 anonim válasza:
Ez nem a NAV-hoz tartozik, hanem a rendőrségen vagy az ügyészséget kell feljelentést tenni, a megfelelő bizonyítékokkal alátámasztva.
Amúgy abban neked mi a jó ha feljelentgetsz másokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!