Jogosan követelőzik?
Üdv!
A történet röviden:Internetes hirdetés útján eladtam 1 régebbi házimozit.Az eladást postai utánvétellel bonyolítottuk,úgy,hogy a postaköltség 3/4-ét is én álltam.Ja ,a készülékért 7000ft vételárat kértem!A házimozi feladás előtt tökéletesen működött.A paramétereiröl többszöri e-mail-ezés útján tájékoztattam a vevőt és hangsúLyoztam,hogy mivel idős darabról van szó,garanciát nem tudok rá vállalni!A vevő,ezek tudtában kérte,hogy küldjem neki a házimozit!Adásvételi természetesen nem készült!Erre tegnap írt,hogy megkapta,a csomagot és azonnal fizessem neki visssza a pénzét,mert ilyen meg olyan szar a házimozi.Állítólag nem játssza le a filmjeit.Már ORFK-s rokonával fenyegetett,meg hogy így -úgy feljelent!Mondtam neki,nem fizetek,mert szerintem én nem tehetek az állítólagos hibáról.Azt írta utoljára,hogy,holnap elviszi valami Samsung szervízben dolgozó ismerőséhez megnézetni,mert valami lencse biztos rossz benne és már az is volt nálam is!És ha rossz,írat az ismerősével papírt erröl!A kérdésem:Ti mit csinálnátok a helyemben?Egyáltalán foglalkozzak-e az emberünkel ezek után?Lehet valami bajom ebböl!Én nem érzem magam hibásnak.de nyugodtan írjátok meg ha szerintetek én vagyok a hunyó valamiben!
Fenyegetőzhet nyugodtan, mert úgy tudom 10 ezer forint a határ vagy több, amit el kell érni, hogy a rendőrség foglalkozzon vele. De ebben nem vagyok biztos. Küldd el neki a levelezést, amiben te leírtad, hogy már régi a készülék, ezzel bizonyítod, hogy te a Ptk. szerinti tájékoztatási kötelezettségednek eleget tettél. A másik lehetőség, hogy polgári jogi útra tereli az ügyet, ekkor közjegyzőhöz kellene mennie és kérni fizetési meghagyás kibocsátását, ami jóval több, mint amennyit kifizetett a házimoziért.
Egyszóval nem tud, mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!