Minek lehet ezt nevezni?
Nem tudom,de biztosan nem csak engem bosszant az a tény,hogy amikor például külföldről pénzt küldenek nekem,akkor szinte mintha(vagy nem csak mintha)arra hajtanának az ezzel foglalkozó"cégek" hogy mindenféle hivatkozással lehúzzák az ember pénzét.
A jól ismert W...Union tudjuk,hogy gyors,viszont drága,és velem már megtörtént,hogy nem fizették ki a külföldről nekem feladott pénzt.Erre más módon küldenek most már,postai úton,de nem tudom minek nevezzem azt is,hogy nekem föladják a pénzt Franciában,pl.200 eurót,és erre kell fizetni 9 eurót,amivel semmi gondom,viszont az már "kicsit" idegesít,hogy ideba...sznak nekem200 euró helyett kb.56000 Ft.-ot!Tudom,hogy ez így működik,meg minden,de akkor is szerintem ez lehúzás!!!Ha már egyszer kifizeti a feladó a költségeket,akkor miért nem azt adják ide amit feladtak?Most ha én pótolgassam ki mindig az összeget,hogy ha annyi eurót akarok,mint amennyit küldtek.
Ám a kérdésem csupán költői,mert tudom,hogy ilyen-olyan törvény alapján ez teljesen jogos,hogy lehúznak,és örülnöm kellene,hogy nem is büntetnek meg még ráadásként,hiszen ez már majdnem bűncselekmény,hogy a franciákkal lepaktáltam :)Örülnöm kellene,hogy egyáltalán kapok valamit,nem? Engem soha nem érdekelt a politika,de már ha az ember a saját bőrén tapasztal meg valamit ebből a nagy "jólétből"akkor már tényleg gondolkodóba esem,és rá kell döbbennem,hogy mindenből,amiből csak lehet leszednek,és örüljön az ember,hogy nem úgy hívják,hogy adó,hanem valami jó kis hangzatos ilyen-olyan,költség,hozzájárulás,díj,meg sorolhatnám. Tele hócipőm az egésszel már!!!
A Western Unionnál nekem még mindig kifizették levonás nélkül, amit küldtek. Akár valutában, akár forintban küldték. Fizetni nekem semmit nem kellett, csak a feladónak.
Bankoknál csak akkor kapod meg a teljes valuta összeget, ha deviza számládra érkezik. Ha forintszámlára utalják, akkor a Bank felszámolja a konvertálás költségét.
A Western Union-nál felvehetted volna az eurót is, ha valóban azt adtak fel Franciaországban és nem azt mondta a feladó, hogy "200 eurónyi forintot" szeretnék feladni.
Ha pedig eurót adott fel, akkor 100% hogy megkérdezték tőled itthon hogy eurót kérsz vagy forintot, csak te nem figyeltél.
Én abszolút nem értem a kirohanásodat.
Jelen esetben nem Westwrn Union által küldték a pénzt,hanem postai úton. De ahogy az lenni szokott,amit nyertünk a réven,el is buktuk a vámon.
Mert az rendben,hogy egy szolgáltatás után fizet az ember,de miért fizettetnek olyan dologért is,amit én nem akarok igénybe venni.Jelen esetben a pénzváltást.Nekem azt mondta a postás bácsi,hogy milyen jól jártam,már be is váltották nekem,és ezzel is levettek egy terhet a vállamról...Hát nem is tudom elmondani milyen hálás vagyok azoknak,akik ezeket a szabályzatokat kitalálják.Szegény idióta magyarnak próbálnak segíteni ott,ahol tudnak,hiszen tudjuk"az úttörő ahol tud segít"Persze ez már rég volt,de mai létezik ilyen"a kormány ahol tud könnyít"Magán,és rajtunk.De úgyis mondhatnám,hogy ránk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!