Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kikapcsolhatják a villanyt?

Kikapcsolhatják a villanyt?

Figyelt kérdés
Véletlenül régebbi számlát fizettem be az ELMŰ-höz és most nem tudom, hogy kikapcsolják-e. Régebben megtörtént, hogy összekevertük a számlákat a TIGÁZnál, és hiába fizettünk be egyet, másikat kellett volna, másnap kikapcsolták. Állandóan kiküldik a számlákat újra, ha nem fizetjük be rögtön, így jól összezavarodtam és rosszat vittem el a postára... csak később jöttem rá. Ebből lehet gond? Általányban fizetünk.

2013. ápr. 8. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A befizetett összeg kevesebb volt a jelenlegi számládnál?

Egyébként jóvá kell hogy írják a jelenlegi függőben lévő számlád értékéből a befizetést. Érted?

Pl. ha az új számlád 10 000 Ft, a régi meg 8 000 és Te kifizetted a 8 000-es számlát, akkor kérned kell hogy írják jóvá és a fennmaradó összegről küldjenek egy másik csekket.

2013. ápr. 8. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, a lényeg hogy akkor már csak a fennmaradó 2 000 Ft-ról kell küldeniük külön csekket. De ez csak példa volt.
2013. ápr. 8. 13:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen :)
2013. ápr. 8. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Én az Eon-nal jártam így,hogy nem azt a számlát fizettem be amit kellett volna hanem egy utána következőt. Az olyan mintha be sem fizettem volna tehát kaptam a felszólítót. Ki nem kapcsolták mert akkoriban 3 hónap nemfizetés után kapcsoltak csak. Én azt javaslom telefonálj rájuk és kérdezd meg.
2013. ápr. 8. 18:52
 5/7 A kérdező kommentje:
De valahogy visszakaptad a pénzt? Vagy valahogy kiegyenlítették a dolgokat, nem?
2013. ápr. 8. 19:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kaptam vissza. Amikor az a számla következett volna amit korábban fizettem be abban a hónapban nem kellett csekket feladnom.
2013. ápr. 8. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyszer egész egyszerűen elfeledkeztem egy számláról és másfél hónapig nem fizettem be. Amikor eszembe jutott felhívtam az ELMŰ-t, hogy ilyenkor mi van.

Azt mondták, hogy a rendszerben visszanézve évekig rendesen fizettem, semmi nem történik. Valami jelképes bírság kamatot rátettek (100 ft talán, vagy kevesebb), aztán kifizettem és nem történt semmi.

Érdemes betelefonálni és megkérni őket, hogy nézzenek rá az eddigi befizetésekre. Annyi régóta nem fizető ügyfelük van, hogy egy botlásnál elég elnézőek.

2013. ápr. 8. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!