Ha egy telek el lett adva és nem íratták át a villanyt, kinek kell a számlát fizetni?
Ma kijöttek hozzám, hogy egy teleknél (ami már négy éve el lett adva) ki akarják cserélni a villanyórát. Az, hogy mivel kapcsolatban jöttek, csak mikor már elmentek jutott eszembe, azt hittem téves megkeresés, hiszen nincs nekem telkem.
Négy éve el lett adva egy hobbi kert, amibe be volt kötve az áram. Elvileg ilyenkor a vevő dolga ezt átíratni, gondolom ez nem történt meg, hogy engem kerestek meg ma a villanyóra cserével. Attól félek, direkt nem írták át, mert arra játszott a vevő, hogy így nekem kell majd fizetni az ő számláját (más dologban is átvert ez az ember, az egyesség szerint miénk volt az ingóság, mely többet ért mint a kert, de nem engedte elvinni, előtte meg nem becsültettük fel mi van kint, mert szóban egyeztünk meg és normálisnak tűnt a vásárlás előtt, ismertük is, mert a telekszomszéd volt). Tehát kitelik tőle akkor ez is.
Ha tényleg nem íratta át a villanyt, mit tudunk tenni? Már eleget fizettünk neki az ingósággal (azért mert megbíztunk az adott szavában), nem szeretném még a villanyt is kifizetni helyette (pénzem sincs rá).
Szomorú, hogy ilyen becstelen emberek vannak ma.
A vevő biztos nem fizet, sőt minden meg fog tenni, hogy ne neki keljen fizetnie, hanem nekem, hiszen éppen erre játszott rá, épp ezért nem íratta át.
Én is ettől félek, hogy rosszul jövök ki, hiába van nekem igazam.
Ezt bizony Te fogod kifizetni, hacsak nem beszéled rá a vevőt, hogy legyen becsületes.
A villanyt neked kellett volna átiratnod, és még a biróság is valszeg ellened döntene.
Remélem a viz, csatorna, szemétszállitás nem érinti azt a telket, mert akkor az is rád marad majd.
Ok, a Te példányodra kellett kapnod pecsétet, aláírást, hogy leadtad. A másolat náluk maradt. A Te példányoddal menj be hozzájuk és told az orruk elé és mondd meg ,hogy még mindig nincs átíratva a vevővel. Ennyi. A többi már az ő dolguk. Át fogják irattatni az új tulajjal az órát és neki kell fizetnie az elmaradást.
elműs
Ja aput megkérdeztem, az adásvételin nincs az óraállás, de kifizettük az átiratiság, elvileg annak is kell lennie nyoma.
Négy éve lett eladva, nem olyan könnyű az én példányom megtalálni többezer papír között a padláson. :(
Az sajnos nem sokat jelent, hogy kifizettétek addig. Holnap bemegyek és kifizetem a mostani fogyasztásig, és utána tovább használom. Próbáljátok megkeresni a papírt vagy hívjátok fel a Démászt, hogy náluk mi az utolsó nyom, be van-e rögzítve a rendszerbe, hogy Ti eladtátok (még akkor is, ha nem íratta át az új tulaj).
elműs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!