Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jár e nekem a családi pótlék?

Jani0130 kérdése:

Jár e nekem a családi pótlék?

Figyelt kérdés
November ota járok egy szerkezetlakatos képzésre 19 eves vagyok. És sokan azt mondják hogy 23éves korig jár nekem is. Mert nappali képzésbe vagyok. Szerintettek?
2013. ápr. 4. 10:20
 1/6 Raffi válasza:

21 éves korig jár, ha nappali tagozatos ISKOLÁBA jársz. Ha te otthagytad az iskolát,és munkaügyön keresztül jársz egy OKJ-s képzésre, amiért még esetleg havi juttatást is kapsz, hát akkor szerintem nem jár csp.

De a MÁK-ba bemész és megkérdezed,mert vannak még különböző kitételek amikbe te esetleg pont beleesel. (Magyar Államkincstár)

2013. ápr. 4. 10:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Okj képzésbe járok... De sokan azt mondtäk itt, hohy ők megigényelték és megkapták... Ha én is ìgy teszek és "megadják" akkor nekem abból nem származhat "bajom"??
2013. ápr. 4. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Az Államkincstár jogalap nélkül nem ad ellátást, ha csak nem hamisítasz különböző igazolásokat annak érdekében.

Ha azt mondják, hogy jogosult vagy családi pótlékra, akkor biztosan úgy is van. Tehát nem lehet belőle bajod...

2013. ápr. 4. 11:40
 4/6 anonim ***** válasza:
20 éves korig jár!
2013. ápr. 4. 15:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Jó lenne.De viszont én kapok e képzés mellé havonta egy x összeget. Így is?
2013. ápr. 5. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.

Jövedelem:

Az a személyi jövedelemadóról szóló törvényben adóköteles jövedelemként meghatározott - belföldről vagy külföldről származó - vagyoni érték, bevétel, amelynek havi összege meghaladja a mindenkori legkisebb munkabér összegét.

Rendszeres jövedelem: A legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelem.

A fentiekből kifolyólag, ha a 3 egymást követő hónapban van olyan hónap, amikor kiesik egy havi jövedelem, az már nem rendszeres, valamint, ha rendszeresnek is minősül, de nem éri el minden hónapban a havi minimálbér összegét, az sem számít ide.

2013-ban most jelentleg a havi minimálbér összege bruttó: 98.000 Ft.

Segély, egyéb adómentes jövedelem nem tartozik ide.

2013. ápr. 8. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!