Átlagosan hány éves korukra érik el Magyarországon az emberek, hogy legyen egy új építésű szép családi házuk?
Én legalább egy ilyen családi házra gondolok. Szerintem ez is benne van egy 35 millió Ft-ban.
Ha hitel akkor kb 30 év múlva jár az le, ha tudják addig fizetni.
Ha valaki esetleg örökölne egy házat, vagy telket és eltudná adni 20-30 milláért, ami baromi nehéz manapság, akkor lehet saját háza, hitel nélkül, csak a kérdés az hogy ha használtan veszi akkor mennyit költ még rá hogy rendben legyen, mert én eddig nem találkoztam olyan ismerősömmel aki nem csinált volna valamit a házán vásárlás után. Volt olyan ismerősöm aki teljesen átépítette, felújítás, falakat leverte néhány helyen, új vezetékek stb..., a házat olcsón vette 8 millió körül tudta megszerezni, és még költött rá durván 3 millát, mert teljesen felújította, saját erőből, mestert is csak olyan munkákra hívta hogy a vezetékek meglegyenek normálisan, szabályozva meg a fűtés is rendben legyen. A többit ismerőseivel csinálta meg, vakolás, festés, parkettázás, bútorokat is maga csinálta, megvette méretre a lapokat és én segítettem összedobni neki, egy pofás konyhabútort, meg a nappalit is én csináltam meg.
Volt olyan ismerősöm, aki megvette fulosan a házat, szépen festve, igényesen, új lámpatestek voltak, amiket a tulaj nem vitt magával, minden jó volt, csak ugye 1-2 hónapon belül kiderültek olyan dolgok, hogy sok helyen hibásan voltak bekötve a vezetékek, a melléképületben piszkosul vizesedett a fal, a fűtés totál gyenge volt. És még vehetett fel hitelt hogy rendbe rakja, mert a fél házat bontani kellett majdnem, hogy megszüntessék a beázást, meg a fűtésrendszert is fel kellett újítani, mert a kazán halott volt, plusz a kémény is olyan volt hogy egy részét le kellett bontani és újraépíteni, hogy biztonságos legyen, és megkapják rá az engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!