Teszvesz kérdés. Most mit csinálhatnék?
Jó reggelt! Az a helyzet,hogy vásároltam 5 db kardvirág hagymát, amit licitálva én nyertem meg.Az ajánlott postaköltség 450 ft volt, így is kértem.Elutaltam az árat.570 ft-ot a virághagyma és a pk árát.Megkaptam tegnap a csomagot.A postás mondta,hogy nem kell aláírni,csak azért csengetett,mert nem férne a postaládába.Már ez gyanús volt,utána láttam,hogy az én 450 ft-os pk-em 195 ft.:S
Írtam az eladónak,hogy miért így adta fel,meg hogy akkor utalja vissza a különbözetet, mert a semmire nem fogok többet utalni,még ha nem is nagy összegről van szó.
Erre visszaírt,hogy :"Az utalásról az sms költség + a buborékos boríték is pénzbe kerül!Úgy már nem igazán marad a 450ft-ból!"
Ilyet én még életemben nem hallottam (pedig elég sokat vásárolok és adok el termékeket különböző oldalakon),hogy a vevő fizessen sms költséget.Még a toll árát ne fizessem,ki hogy írt vele??A másik nem kértem bubis borítékot, adtam már fel én is anélkül,rendesen becsomagolva.Soha nem számoltam fel pénzt a ragasztóért mondjuk,mert végülis azt sem adják ingyen!Most mit csináljak szerintetek?
megkaptad rendben a terméket?
én rengetegszer kapok úgy csomagot, hogy nem ajánlottan adták fel, pedig azt kértem és fizettem ki előre.Amíg megérkezik nem szólok egy szót sem.
Értékelésnél letudod húzni, ott van ilyen kérdés, hogy nem úgy adta fel az eladó, vagy nem annyit kért vagy valami ilyesmi....
Max értékelésnél negatív véleményt írsz és leírod hogy húzott le.
Ez bosszantó, de 200 FT-ért nem fognak patáliát csapni.
Ez nehéz kérdés, több összetevős:
- joga lenne pénzt kérni a csomagolásért, de akkor előre szólnia kéne. Bankköltségért viszont abszolút nem, az a magánügye, hogy milyen banknál van, kalkulálja bele a termék árába.
- ha ajánlottan kérted, akkor az is jogos, hogy saját felelősségre simán adta fel. (cserébe pár száz Ft-ért?!... ő tudja...) és ezért nem fizet különbözetet, mert neked végül odaért.
- de a te nézőpontod is jogos, hogy ha felszámol valamennyit a pk.-ért, akkor az annyi legyen amennyit kifizet végül
Összességében ez apróság az egész szempontjából. Negatívat azért csak emiatt nem adnék. Semlegesbe esetleg megjegyezném
Azt mondta visszautalja,mert időközben már írt.le is írtam neki,hogy az a problémám,hogy feladta simán,meg ugye a teszveszes oldalán is úgy szerepel,hogy 450 ft ajánlott postaköltség.És itt nem a 200 ft-ról van szó,hanem hogy ha valamiért fizet valaki,akkor azt kapja meg.Sajnos a posta nem megbízható.Múltkor egy csomag amit feladtam is állandóan a nyakukra kellett járni,pedig az meg garantált,hogy odaér.Engem az sms díja idegesített fel,hogy azért ilyet elkérni durva.
Másrészről meg én is utaltam vissza egy anyukának 60 ft-ot,mert a levél végül kijött olcsóbban.Én így tartottam korrektnek.De gondolom ti is így vagytok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!