Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » S. O. S! Ez átverés lehet? Ha...

S. O. S! Ez átverés lehet? Ha én adok el valamit és előre utalok, attól még átverhetnek?

Figyelt kérdés

Egy iPodot árulok, és kaptam egy angol nyelvű emailt, hogy megvenné, megvan-e még, és küldjek képeket. Küldtem neki, és aztmondta megveszi, utalja a pénzt, adjam meg az adatokat. Ez ilyen pénzmosásos csalás lehet?

Bemásolom az emailt:

Fredson James a neve:

"--

hello seller do you still have this item available for sale ?"

Válaszoltam neki, hogy: "Yes."

Ezután ezt küldte:

"Thanks for getting back to me ...

Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present

and I want you to get back to me with total cost and the shipment fees via (EMS POST )

you can as well send me more pictures of it..

Regards"

Küldtem neki képeket, és ezt a választ kaptam:

"Thanks for the pictures...

Here is the bank information needed for the payment to be made ..

Bank Information

Account Holder Name;

Bank Name :

Account Number:

Bic:

total cost + shipping fees to my Daughter in Nigeria.. (ems post)

I wait.."

Ezzel engem átverhet? Utalja nekem a pénzt... De akkor is kicsit furcsa ez a nigériai angol emberke pont tőlem akar venni valamit. Lehet hogy csak valami pénzmosásos gyanút akar rámterelni? Vagy a banki adataimra fáj a foga?

Előre is köszi!

2013. márc. 16. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Fogsz kapni egy fotosoppolt banki átutalási megbízást és egy fenyegetést, miszerint ha nem küldöd azonnal a megvett terméket akkor per, rendőrség, élet, stb. Természetesen a pénzed sose fog megérkezni. Google keresési javaslat: NIGÉRIAI CSALÁS.
2013. márc. 17. 09:56
 12/18 anonim ***** válasza:
szerintem én is hamisítanák neki egy postai ajánlottszelvényt miszerint feladtam és mondanám neki, hogy küldheti a pénzt... persze mind a ketten csak várnánk és várnánk...
2013. márc. 18. 09:39
 13/18 anonim válasza:
NE KÜLD EL! ENGEM IS MEGKERESETT UGYANIGY ÉN IS IPODOT ÁRULTAM ELKÜLDTEM ÉS NEM KÜLDI A PÉNZT AZT MONDJA A BANKKÁRTYA ROSSZ, ÉS CSAK 300 GBP FÖLÖTT TUD KÜLDENI KÉR MÉG PÉNZT(NEM ADTAM MEG) ÉS AZUTÁN NEM KÜLDI EL
2013. máj. 18. 17:04
 14/18 anonim válasza:
100%
Hát, nagy királyok vagytok, én is kaptam tőle levelet, ugyan ezzel a kérdéssel nagyjából. De egyből visszakérdeztem, hogy Budapesti-e. Ha nemmel válaszol, közlöm vele, hogy csak itt, és kp-re vehető átt az áru. Egyébként ezt a fórumot úgy találtam meg, hogy a nevét beírtam a keresőbe. Több nigériai találatot kiadott... NAGYON KÖSZ MINDENKINEK!!!!!!
2013. máj. 21. 07:30
 15/18 anonim válasza:

Na, válaszolt is az ember: Thanks for the mail...

Am from UK and am buying this item for my Daughter studying in Nigeria as a birthday gift present

and I will like to know the total cost including the shipment fees via (ems post) to my Daughter. You can as well send me more pictures,

Payment will be made via Bank transfer ..

Regards

Válaszom:

Hey, the advertisement stated that the goods in Budapest alone, and for cash sale. I looked after him for you, and you are disappointed with the Nigerian lyrics. You are not kosher. You are a Tréfli! Shame on you!

2013. máj. 21. 07:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Én küldenék neki egy befőttes üvegben szart, meg minden undorító dolgot :DDDD
2013. júl. 17. 12:06
 17/18 Iwry válasza:

Sziasztok.

A mai napon engem is megkeresett szóról szóra ezzel az üzenetekkel (Még kreativitás sincs benne). Köszönet a hozzászólásokért, megerősítette bennem a gyanút, így utánanéztem kicsit jobban.

Legyetek Ti is óvatosak és ne küldjetek neki semmit! Személyes adatokat főleg ne!

Üdv, Márti

2013. okt. 19. 22:40
 18/18 Karcsi91 válasza:

Nekem is irt ma egy emailt amibe ugyan ez a szöveg áll amit neked is irt. Furcsállottam hogy ilyen távolságból akar tőlem vásárolni.Aztán irány Google beírtam a nevét és itt olvasom hogy nem csak engem akart átverni már,még szerencse hogy nem küldtem neki semmilyen személyes adatot.

Mindenki vigyázzon vele nehogy porul járjatok,mert biztos hogy más pénzére fáj a foga.

2013. okt. 30. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!