Szeretnék megpályázni egy állást, de nem tudom, hogy tüntethetném fel azt, hogy igaz anya vagyok, de nem kell attól tartani, hogy kéthetente táppénzre akarok majd menni! Ötletek?
Nagyon kéne ez a munka.
Megvan minden végzettségem,gyakorlatom,úgy érzem eszem is hozzá,de mindez kevés,ha ránéznek az adatlapomra és félretesznek mert gyerekem van.
Van valami tipp,hogyan enyhítsem így láttatlanban a "félelmüket,kételyüket"?
Előre is köszi.
Ezt már kipróbáltam és a jaj pont téged kerestünk után megköszönték,de mégse vettek fel.
Jobb az egyenes út.
Mégegyszer nem akarok akkorát égni,hogy "letagadom" a gyerekem és utána látványosan visszamondják a munkát!
Az önéletrajzba semmi képpen se írd bele, nincs rá szükség, söt a kísérö levélben se. Megkérdezni nem kérdezhetik meg, de ha megteszik megmondod nekik és ennyi.
Ès biztos vagy benne ha a gyerek lázas ordít a nagymama kezében hogy "anyúúú ne menj dolgozni" akkor te akkor is elfogsz menni? Vagy ha a gyerek korházba kerül te akkor is dolgozni mész? mert ha férjed kerül be a korházba, semmi nem történik ha déltán látogatod csak meg, de egy gyereknél más. Aztán a gyerekeseknek ott vannak az ünnepek is, ök akarják mindig a legjobb ünnepeket, mindig a gyerekre hivatkozva, ünnepek elött után, iskolaszünetben stb... szabi kell, és sírnak hogy mert a gyerek, akinek meg nincs gyereke kakilnak rá hogy esetleg van más családja is.
Szóval a baj az hogy a nök annyira egyenranguak akartak lenni, de az már bizonyított hogy gyereknevelés és munka nem fér meg egymás mellett. Vagy csak megosztásban.
Ha kell a munka ne mond meg hogy van gyereked, teljesen felesleges, de ha szabi kiosztás van gondolj a többiekre is.
Az 1. és 2. válaszadónak köszönöm,de nemegyszer kellett már átélnem,hogy nem írtam bele az önéletrajzomba,hogy gyerekem van,az interjún említettem meg és 100%os elutasítást váltott ki utána a főnökök viselkedése.
1szer vettek fel így dolgozni,hamar ki is ebrudáltak,de nem ezt szeretném boncolgatni.
a 3. válaszadónak köszönöm,legalább egy tippet kaptam.
A 4. válaszadónak csak annyit,hogy nem csak szeretnék egyenrangú lenni a férfiakkal,hanem annak is érzem magam!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!