Négy milliót adtak bele, ez papíron nincs említve, egyébként anya nevén van minden. Mit tehet?
Nos, a miénk egy hosszú sztori. Anya mikor összeköltözött apuval, úgy tudtak házat venni, hogy apa szülei beleadtak 3 milliót, és velünk költöztek. Erről talán csak annyi papír van, hogy vmiért kaptak négy milliót tőlük, és így nem kellett adózni. Nos a hitel, a ház minden anya nevén van, sajnos. Az öregeknek nincs haszonélvezeti joguk a lakáson.
Viszont megkeserítik az életünket. Anya konkrétan nyugtatókat kell, hogy szedjen, meg volt olyan, hogy hozzám vágtak egy széket stb... Anya azon gondolkodik, hogy esetleg ki lehetne-e valahogy paterolni őket, mert mindig azzal jönnek, hogy adtak pénzt, meg, hogy már itt élnek 6 éve velünk. Vagy a másik, hogy ha eladja a házat, és abból kifizeti a kölcsönt, kell-e nekik fizetnünk?
Tényleg jár nekik vmi vagy csak el vannak tájolva?
Előre is köszönöm a véleményeket/válaszokat.
ha perelnek a nagyszüleid a tulajdonjogért és bizonyítani tudják, hogy pénzt adtak, akkor simán nyerik a pert (nem olyan nehéz ám bizonyítani)
az etikai részét meg nem ecsetelném a sztorinak, mert ronda szavakat használnék az tuti
Az eltájolás inkább esetetekben áll fenn. Persze vizsgálni kellene az együttélés körülményeit (tehát pl. a rezsi megoszlása, a kaja megoszlása...). Ugyanis ha kaptál egyszeri 3 millió forintot és azóta a veletek élő nagyszülők semmit nem fizettek, akkor más a helyzet, mint ha közösen viselitek a költségeket.
Amúgy ha tulajdoni lapon csak édesanyád szerepel, akkor el tudja távolítani az ingatlanból a nagyszülőket, de a nagyszülőknek joga van - ahogy előttem is írták - perelni a tulajdonjogért...
Jó az öreg a háznál!
Ha teszem azt nekem van egy mozgássérült unokaöcsém aki ad 1 millió forintot hogy tudjak venni egy olyan autót amiben tudom őt is szállítani majd 3 év után azt mondom hogy többé nem viszem sehova mert idegesít meg nincs rá időm akkor nem ő az undorító féreg hanem én.
Ezt gondoljátok át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!