Van olyan ember aki érti a villanyszámlát?
Eddig havonta jött kb 200 kwh és 10 ezer Ft-ról csekk. Most meg jött egy számla szintén 11ezer Ft-ról, de most nem 200 kWh van rajta, hanem 468 kwh és elszámolt időszaknak 2012.12.28-2013.02.27.
Miért kavarják ennyire? És hogy lehet, hogy most papíron duplája a kwh és mégis ugyanannyit fizetek?
Tisztelt Kérdező!
Én ismerem (ellenőrizni, sőt előre kiszámolni is tudom) a saját villanyszámlámat.
Ebből nem következik, hogy ki tudom találni egy nem látott számla adatait. Legfeljebb találgatni tudok.
Ismertetőjéből tudni lehet, hogy a számla kéthavi időtartamra szól (2012.12.28.-2013.02.27.).
Arról nem ír, hogy kimaradt volna havi számlája és arról sem, hogy lett volna olyan, amit nem egyenlített ki; ezért arra gondolok, hogy nem volt ilyen. Akkor viszont volt 2012.12.28.-2013.01.27 időtartamra számlája, amit rendezett. És az – mivel van nyomdai átfutási idő, postázási idő, valamint időt kell hagyni észrevételre is – valószínűleg még nem az új hatósági árakkal készült („rezsicsökkentés”); ugyanis az erről szóló kormányrendelet csak december végén lett elfogadva és kihirdetve. A kérdezett számla vélhetően azt betudva, a két hónapra részben újra számol és végül is csak a még ki nem fizetett egy hónapot kell kifizetnie.
Bizonyára talál a számlában olyat, ahol látszik az az előző havi befizetés a kéthavi összegből levont tételként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!