Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kaphat ezért büntetést az...

Kaphat ezért büntetést az E-ON-tól?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kisegítette a szomszédját.A szomszédnak elvitték a villanyóráját, és ad neki áramot hosszabbítón.Csak azért ad, mert van 2 gyerek, egy 2 éves és egy 10 éves iskolás, akinek nem kellene, hogy gyertyánál tanuljon.Azt konkrétan nem mondta, hogy kér e tőlük pénzt érte de szerintem igen, mert mondta hogy egy hónapban kb.70-80 kW-ot fogyasztottak ami 3000-4000 Ft körül van.Van valami külön mérője, hozzáértő az ismerős.Már intézik a kártyás órát, de előtte ki kell rendezniük az elmaradást.Ha kiderül ő kaphat érte büntetést?Vagy a szomszéd?
2013. márc. 12. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

miért kaphatna? ő kifizeti az áramot amit odaad a szomszédnak.

Ha pénzt kér érte, akkor abban max az apeh lehet érdekelt, de ha nem jelenti fel őket senki, akkor senki sem fog velük foglalkozni. Bár szerintem ha feljelentenék, akkor se...

2013. márc. 12. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyenért miért kapna? Ad a sajátjából, ami ráadásul nem "lopott" áram, hanem ki van fizetve a szolgáltató felé.
2013. márc. 12. 11:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Csak amiatt gondoltam, hogy ha esetleg többért adja az áramot mint az e-on. Azért finoman rákérdezek tőle is hogy nem lehet e ebből baja.Remélem tényleg nem lesz probléma, mert nagyon segítőkész velük így is, meg egyébként is rendes ember.
2013. márc. 12. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a dolog, hogy többért adja az áramot a szomszédnak, mint amennyit Ő fizet érte, nem tartozik a szolgáltatóra.

Ez két ember "magánügye" addig, amíg nem jön egy rosszakaró, aki feldobja az adóhivatalnál, mint adózatlan jövedelmet szerzőt.

2013. márc. 13. 06:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. márc. 13. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!