Mi van, ha az ügyintéző hibájából nem kapom meg a gyest és a csp-t időben?
A kérdés így értelmetlen, kifejtem.
Adva vagyunk mi 4-en (2 kisgyerekkel), férjem 20-án szokott fizetést kapni, nekem ugye hónap elején jön a gyes+csp.
Átkértem készpénzes kifizetésre a juttatásaimat családi okokból, múlt hónapban szépen hozta is a postás 6-án, most meg várjuk, várjuk....ma azért már rákérdezett férjem a postásnál, aki közölte: nem jött a nevemre egyáltalán!!!
Telefonálgatás stb, kiderült, hogy az ügyintéző elírta az irányítószámot és másik kerületbe küldték ki, ahol nincs is ilyen utca de mivel nem tudják, hogy a többi kerületből, ahol van melyikbe kellett volna érkeznie, visszaküldik aztán kiküldik majd újra, legyünk türelemmel, 1-2 hét...kérdezem én normális ez így???
Persze lehet mondani, h az ügyintéző is ember, hibázhat stb, de aki ilyen felelősséggel bír, legyen már benne annyi, hogy vet egy pillantást a kitöltött adatokra vagy valami.
Mi, földi halandók hónap elején igenis úgy várjuk ezt a pénzt, mint a Messiást, fizetni kell ovit, bölcsit, bérleteket venni a munkába járáshoz, egyébhez, ennivalót venni stb.
Nem mindenki tud egyik hónapról a másikra annyit tartalékolni, h 40-50 ezreket kifizet hónap elején ha ennyit késik a pénze.
Gondolom az ügyintéző hölgy a saját bankszámlaszámát sem ellenőrzi, ha megadja és vár rá pénzt....végülis "csak" egy számot írt el, amivel másoknak komoly nehézségeket okozott.
A kifizetések nem várhatnak, enni kell, egyébre is kell a pénz amíg megjön a párom fizetése.
És ilyenkor mi van?Felhív az ügyintéző pár óra múlva, h újra ki fogják küldeni, de ha addig véletlenül a posta átküldené ide legyek szíves ne vegyem már fel mindkettőt, mert ő akkor "kikap"!!!Eszembe se volt egyébként, de egyszerűen hihetetlen!Férjem hasonló hibáért már repülne a munkahelyéről ráadásul kártérítést is fizetnie kellene.
Mi meg csak mosolyogjunk türelmesen és megértően és várjuk a pénzt....és magyarázkodjunk itt-ott, vagy kunyeráljunk vkitől szégyenkezve mert más hibázik.
Ilyenkor semmiféle kártérítésre nem tarthatunk igényt?(Persze a kérdés költői, mi fogjuk be a pofánkat ilyenkor...)
Pár hónapja 25-e körül le akartunk venni 25 ezret a kártyáról bevásárláshoz, mire kiírta az automata, hogy sikeres tranzakció, épp csak a pénzt nem kaptuk meg.
A bankok meg széttárt kézzel mutogattak egymásra, h kinek a hibája, a pénzt persze közel 3 héttel később tudtuk felvenni az automata meghibásodása miatt.Ott álltunk egy fillér nélkül.Persze ilyenkor se lehet tenni semmit, csak nyelni.Basszus, milyen világban élünk?Ha mi késnénk egy számlával már tennék rá a kamatokat egyből, de a saját pénzünkhöz nem jutunk hozzá....(Lehet semmi értelme a kérdésnek, de muszáj volt kidühöngeni magam legalább itt)
Semmi ne háborogj annak tényleg semmi értelme. Lehet egy kismama aki most tárt vissza gyes-ről, és egy kicsit szétszórt volt. Te még soha nem hibáztál.
Ne haragudj de ha már bölcsis a kicsi miért nem mész vissza dolgozni ha annyira kell a pénz.
Kedves utolsó, azért, mert nemrég fejeztem be a munkát amit dolgoztam kiegészítésként gyes mellett, mivel hamarosan én is szülök....A pénz meg szerintem mindenkinek kell...Főleg ha számít rá és nem arra van kalkulálva, hogy heteket késik.
Írtam azt is, hogy értem én, hogy mindenki hibázhat de vannak olyan hibák amiknek súlyos következménye lehet másokra nézve.Nem csak annyi fizetnivaló lett volna amiket felsoroltam és uram bocsá' nem voltam rá felkészülve, hogy most történik egy ilyen (amihez hasonló, ahogy írtam is nem az első eset)...Megérti az ember persze.De adott esetben nekem a saját gondom és a vele okozott kár a fontos, nem az, hogy "hát jó, előfordulhat".Biztos csak én vagyok ilyen problémázós, más hasonló helyzetben teljesen nyugodt maradna és békésen várná, hogy egyszer csak megérkezik a pénz.Nagyobb kiadásunk is volt a közelmúltban, épp nem állunk úgy ebben a hónapban, hogy mindegy legyen...
Jól értem, hogy van 2 gyereketek, de ha késik 1 hetet a családi pótlék, már vinnyogsz, és most terhes vagy?
Csak egy igent, vagy egy nemet írj...
Igen, vinnyogok.Nem feltétlenül a pénz miatt, leginkább azért, mert kicsit sok már, hogy ha a bank, ha a posta, ha bármi hibázik akkor mi csak legyintsünk mosolyogva, hogy "van ilyen" és miután udvariasan és megértően viselkedtem az ügyintézővel még csak anonimként sem írhatom ki a dühömet a neten, mert félinfókból az emberek elkezdik azonnal védeni az illetékeseket (mondván bármi történhetett, lehetett x millió baja stb) de engem aki jelen pillanatban a történtek "áldozata" szintén félinfókból burkoltan elküldenek a francba a legrosszabbakat feltételezve a helyzetemről és a felelősségtudatomról....Ugyanannyi infó áll rendelkezésre, a többi találgatás arról is, h nekem miért fontos (főleg most) a pénz meg arról is ugyan mennyi minden baja lehetett szerencsétlen ügyintézőnek.Tehát aki mérges mer lenni akár egy 20 percig is a történések miatt és panaszkodik az csak rossz ember lehet, aki hibázik az csak jó és biztos valami nagyon nyomós oka lehetett a hibára.Ráadásul senkit nem cseszegettem, kultúráltan viselkedtem, egyszerűen itt névtelenül leírtam mert jól esik leírni a dühömet, azzal senkit nem bántok, belőlem meg kijön.Szörnyű bűn, tudom...Az meg eszébe se jusson senkinek, hogy nekem is történhettek olyan gondjaim az utóbbi időben ami miatt most egy kicsit meg kell húznunk a nadrágszíjat és várom a fizetést, a csp-t stb.Hadd várjam már, ezekből élünk.
De én ezek alapján csak és kizárólag egy felelőtlen csöves lehetek aki vakvilágra szüli a gyerekeket a semmire....Még ha nem is élünk nagy lábon akkor se volt még olyan gondunk, hogy ne tudtunk volna bármit megadni a srácainknak.Ettől függetlenül uram bocsá' nem kalkuláltam bele az életembe, hogy 6 hónapos terhesen édesapám váratlanul meghal és a beteg édesanyám gyógyszerei, orvosi és egyéb kezelései is rám maradnak, mert a nővérem egy forinttal sem segíti.Mi megtettük.Sajnos közben a férjem is elvesztette a munkáját és mire újat talált ami ugyanazt a színvonalat biztosítja amit megszoktunk addig igenis szar körülmények uralkodtak.Bocs, hogy nem rohantam már túl a félidős várandósságommal valami henteshez aki megszakítja a terhességet....Határidős fizetéseink voltak, nem volt annyi tartalékolva, h 2 hetet várjunk a pénzre, tologatni meg nem lehet a kifizetéseket...Hadd legyek már maximum egy órán át dühös, hogy már megint megszívtam az ügyintézőkkel és a saját pénzemhez nem jutok időben.Ne adj ég, ha valaki normális körülmények közt él és lesznek gyerekei aztán történik vele olyan ami miatt anyagilag egy ideig padlón van, az egyből adja is örökbe a gyereket vagy valami, mert micsoda felelőtlenség, hogy gyerekei vannak miközben épp szarul áll anyagilag és várja a SAJÁT juttatását.Annak idején tőlem is elvárás volt, hogy legyek kedves, mosolygós az ügyféllel, akkor is amikor közölték, hogy édesanyámnak csak pár éve van hátra...mert a munkahelyet nem érdekli a magánéletünk, ahogy az ügyfelet sem.Úgy kellett kezelni őket, hogy a helyükbe képzeljük magunkat.Persze fordítva ez nem működhet, én nem várhatom el és dühös sem lehetek...Az senkinek nem jutott eszébe, hogy egyszerűen az ügyintéző volt felelőtlen, neki biztosan valami nyomós oka volt.De én, a károsult nem lehetek jó ember, csak felelőtlen és önző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!