Az ebay-ről rendelt, még meg nem érkezett termék esetén mi a teendő?
Először az eladónak kell írni, hogy a vásárolt termék nem érkezett meg. Nekem is volt rá példa, és az eladó elnézést kért, és 2 hétre rá megkaptam amit újra elküldött. (apró dolgot vettem)
Ha az eladó nem reagál, vagy nem küldi el a terméket akkor szólni kell az ebay-nek.
Mikor rendelted? Átlag 1 hónap alatt szokott megérkezni az áru. Ha még nem telt le, várj, addig az eladó sem fog csinálni semmit.
Viszont ha már több, mint 1 hónapja adta fel a csomagot az eladó, akkor tényleg írj neki, hogy nem jött meg, vagy küldje el újra vagy utalja vissza a pénzt(persze nem fenyegetően).
Ha jól tudom a paypal oldalán a vásárlást követő 45 napon belül jelezhetem pénzvisszafizetési igényemet mindössze egy gombnyomással.
Ekkor hogyan tudom bizonyítani, hogy valóban nem érkezett meg a termék?
Szia!
2012 decembere óta nálam is egyre sűrűbben fordul ez elő. Előtte az összes rendelésem (nagyjából 20-30) egy nem érkezett meg. Azóta minden 10 rendelésből 2-t kapok kézhez. Ha tényleg letelt a 40 nap (vagy amennyit az eladó ír a szállítási időre), akkor nyugodtan írj neki egy levelet, és 99%-ban visszafizetik az árát, vagy küldenek egy másikat. Nekem is mindegyiknek visszautalták az árát. Ez csak azért rossz érzés, mert már szinte biztos vagyok benne, hogy annyira nagy szerencsém nincs, hogy az elmúlt félévben rendelt nagyjából 25 termékből 20-nál olyan eladót fogtam ki, aki átvágásra utazik (ebből gondolom, hogy ők sajnos tényleg feladták a csomagot, ami egészen kis hazánkig el is jutott, és itt kelt lába)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!