Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha nem kaptam...

Mit lehet tenni ha nem kaptam meg az ajánlott levelet?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy nyakláncot az interneten, a feladó ajánlott levélben adta fel, a levelet bedobták a postaládába, csak nem az enyémbe. A postán azt mondták, hogy ilyenkor egy tudakozványt kell beadnom, amihez kell a feladó címe, de ez a bizonylaton olvashatatlan. Írtam a feladónak, hogy adja meg a címét, mert szükség lenne rá, de erre nem hajlandó.
2013. márc. 2. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Több dolog is sántít a dologban.

Ajánlott levelet nem dobnak postaládába, hanem alá kell írni az átvételét. Ha senki nincs otthon, akkor értesítőt hagynak és megadott postahivatalban vehető át.

A feladó miért nem hajlandó megadni a címét, ha már egyszer megadta, hiszen írsz valamilyen bizonylatról, amin szerepel? Egészen biztosan elküldte a nyakláncot, és nem lettél átverve?

2013. márc. 2. 13:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, a posta hibázott, mert csak úgy bedobta a postaládába, a feladó meg nem tudom milyen okból nem akarja megadni a címét.
2013. márc. 2. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ajánlottat nem kell aláírni!!!

Az aláírós az a tértivevényes levél, a sima ajánlottat csak bedobják. Akkor nem dobják be, ha tértivevényes, vagy van rajta LNK (levélszekrény útján nem kézbesíthető matrica, de ezek hiányában csak bedobják.

A posta ilyen téren nem hibázott.

Gyanítom, átvert a feladó. Ha tényleg elküldte a levelet, úgyis megtudnád a címét, szóval gondolom azért nem akarja megadni, nehogy megtaláld, és feljelentsd.

Az ajánlószelvényt kell bevinni, és a postán érdeklődni. Ezt leginkább a feladó teheti meg. Ha erre nem hajlandó, és el sem küldi neked, akkor jó eséllyel átvert.

2013. márc. 2. 15:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Az ajánlószelvény másolatát nekem átküldte, ezzel mentem a postára érdeklődni, ahol azt mondták, hogy nem tudnak semmit tenni, mert a feladó címe nem olvasható. Ezért én írtam egy e-mailt a feladónak, hogy legyen szíves megírni a címét, amire nem hajlandó. Állítólag ő is volt a postán, és neki azt mondták, hogy nem a levél kézbesítve lett, ezért ők nem csinálnak semmit. Csak az a baj, hogy a levelet én nem kaptam meg! Lehet, hogy kézbesítették, de nem hozzám!
2013. márc. 2. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!