Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire kell komolyan venni...

Mennyire kell komolyan venni a vaterát és a behajtócégét? Mit tehetnek? Telefonszám és bankszámla alapján kiadják az adataimat? Vagy vannak beépített embereik a mobiltársaságoknál, bankoknál?

Figyelt kérdés

remélem nem vatera adminisztrátorok írnak majd ide :D

Szóval történt-e már valakivel hasonló? Fizetett? Nem fizetett? Mi lett a vége?

2009. szept. 11. 12:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag a behajtó cég "kezelési költsége" 20000 fölött is lehet. Szóval akár 100Ft-ból is könnyen lehet nagyobb tartozás. Egy dolog biztos: ha behajtóhoz kerül, akkor eleve rosszabbul jársz, mintha eleve fizetsz a Vaterának. Hidd el, hogy ha megérné csalni és/vagy kihasználni a rendszert, akkor nem lenne Vatera.
2009. szept. 11. 16:47
 12/14 A kérdező kommentje:
csalás, nem csalás, eléggé egyoldalú az üzlet a vaterával, mindig ráfizetés a vége, ez itt a probléma. aki nem hajlandó elismerni a tartozásának egy részét, mert olyan műveleteket hajtott végre vele szemben vatera, amire nem volt felhatalmazása és kiszámlázta azzal mi a helyzet?
2009. szept. 11. 17:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Én most fogom kifizetni egy tartozásom a Vatera felé aztán törlöm is magamat. Inkább apróhirdetéseken adom fel amit el akarok adni, nehogy már még én fizessek ennek a tolvaj vaterának. Nem voltam itthon 3 hónapig, nem is volt fent semmi hirdetésem, de ezek összevissza számláztak mindenféle mondvacsinált költséget.

Aztán mire hazajöttem 3 hónap után már bírósággal fenyegetőző levél jött valami követeléskezelő cégtől.

Mondom nekik, hogy vegyenek vissza magukból mert

1.: Itthon sem voltam, erről volt is hivatalos papírom.

2.: A vatera nem tudom mire számlázott, mert nem volt fent termékem.

3.: Ne fenyegetőzzenek bírósággal mert tudom mi ilyenkor a eljárás és csak, akkor lesz belőle tárgyalás ha a fizetési meghagyásnak ellent mondok, ergo nem ismerem el ez összeget amit követelnek rajtam.

Szépen eldalolásztam a vaterának, hogy mi a helyzet, hogy nem voltam itthon stb, kifizettem a párszáz ft-on a creditfore-nak meg szóltak, hogy sztornó az ügy. Persze utána még próbáltak hülyére venni :) Aztán a 2. levél után rájöttek, hogy nem vagyok annyira hülye :D

2011. ápr. 4. 15:03
 14/14 anonim ***** válasza:

"1.: Itthon sem voltam, erről volt is hivatalos papírom. "

A másik két pontod jogos. De attól, hogy valaki nincs Magyarországon még Vaterázhat, tehát ez a pont nem mentség. És nem is jogosítja fel a Vaterát a számlázásra.

2011. ápr. 4. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!