Mennyire kell komolyan venni a vaterát és a behajtócégét? Mit tehetnek? Telefonszám és bankszámla alapján kiadják az adataimat? Vagy vannak beépített embereik a mobiltársaságoknál, bankoknál?
remélem nem vatera adminisztrátorok írnak majd ide :D
Szóval történt-e már valakivel hasonló? Fizetett? Nem fizetett? Mi lett a vége?
Szia!
Te eladó vagy, vagy vásárló?
Tudnod kell, hogy a bankszámlád alapján minden adatod megtudható!
Ha a tartozásod 20ezer Ft feletti, akkor a Vatera ügyvédje feljelenthet, bírósági végzésre a Bankod minden személyes adatodat ki fogja adni (neved, lakcímed).
Arról is jó tudni, hogy a behajtócégek költségeit is veled fogják megfizettetni, hiába kifizetnéd a tartozásod, ha már átadták a behajtócégnek, akkor ez a +költség is növeli a tartozásaidat...
Én a helyedben szuperszónikus sebességgel kifizetném a tartozásaimat!!!... 8-[]
Első vagyok.
Azért kérdeztem, mert nekem is meggyűlt a bajom, nekem az egyik eladóval.
Nem olyan minőségű árut kaptam, mint amilyet ígért, szóltam neki, nem reagált, aztán lepattintott.
Szoltam a vaterás ügyfélszolgálatosoknak, és ők elmondták, hogy a PTK. szerint, jogom van bárhogyan behajtatni a tartozást+feljelenteni, ha nem fizeti vissza silány termék árát.
Szóval lehet nem pont a kérdésedre válaszoltam, de elmondtam, h nálam ez van most.
Akár egy forintért is mehetnek a bíróságra. Ez nem összegfüggő. Egy kitétel van, 250e Ft alatti összeg esetén nem indíthat perrel, hanem fizetési meghagyással kell kezdenie.
De annyira de annyira káosz van a magyar emberek fejében a "behajtócégekről", hogy az már fáj. Ilyen szervezet, hogy behajtóCÉG nem létezik. Nincs ilyen. Van adósságkezelő PONT ANNYI jogkörrel, mint az eredeti jogosult. Egy fikarcnyival sem többel. A "nagyf.szú néger" megkeresés megint csak nem olyan módszer, amit gazdálkodó társaság ügyfeleivel alkalmazni fog, mert nem éri meg neki.
Tehát a jogosult követelését komolyan kell venni, ha elismered, hogy tartozol neki, ugyanis jogi úton érvényesíthető a követelés. De a jogi út KIZÁRÓLAG bíróságot jelent ebben az esetben. Amíg "behajtócégek" leveleznek veled, addig csak kamatozik az összeg, de semmi "szankciója" nincs. Viszont, ha ők sikertelenek, akkor jön a bírósági érvényesítés, ott viszont az illeték, az eljáró ügyvéd, a végrehajtó költségei súlyos tízezreket dobnak az eredeti követelésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!