Mit tehetek, ha telefonon, vagy személyesen zaklatnak ügynökök az ajánltaikkal?
Én ezért nem is veszek fel ismeretlen számot, vagyis azt, amit nem jelez ki a telefon.
Van ismerősöm, aki inkább szórakoztatja magát ezekkel, pl. személyes megjelenésnél: helló hölgyeim, mindjárt kezdjük, még várjuk a Béláékat, addig a hátsó szobában vetkőzhetnek, telefonon is hasonló hülye szövegeket nyom.
Engem is egyre többen hívnak, gondolom az álláshirdetések mögött megbújva szerezték meg a titkos számom és vagy azt akarják, hogy adjam el a biztosításukat, vagy hogy vegyek tőlük.
Mást nem lehet csinálni, mint hogy a nem kijelzett számot nem veszed fel (csak pl. nekem az álláskeresés miatt fel kell vennem, mert már kerestek rejtettről hivatalos helyről), vagy ha kijelzettről hívnak azt elmented, hogy ne vedd fel (nekem egész gyűjteményem van "Zepteres f@szok" névvel).
Az elutasítással meg biztos nem húzzák ki a neved, csak hátrébb rakják, hogy 1 hónap múlva hátha mégis veszel valamit. Én a párommal szoktam felvetetni a titkos számot, ő imád ilyenekkel szórakozni. :)
A személyeseket igyekszem röviden leépíteni, hogy nem akarok semmit. Vagy ha olyan vagy mint a párom - utánanézel, hogy máshol mennyivel olcsóbb a biztosítás és beolvasol neki, hogy húzzon a fenébe a drága cuccaival, mert xy feleannyiért ad jobbat.
Úgy tudom a település jegyzőjénél le lehet tiltani, nem adják ki a számodat marketinges célokra.
Én nem veszem fel, ha ismeretlen számról hívnak. Számkijelzős a vezetékes telefon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!