Ha felmondom a határozatlan idejű albérleti szerződést,
én mint bérlő, hány napon belül kell elköltöznöm?
tetro!
Attól,hogy nem vonod le a kaucióból nem lesz több pénzed.Kb 90eft amit fizetni kell van neki 45eft. A kaució nem lehet több szerintem 90eft-nál ez azt jelenti,hogy még 15 napra sem biztos,hogy elég a pénz.Ergo a bérbeadó bukik.
2013. febr. 8. 23:22
12/20 A kérdező kommentje:
Kaució 70 ezer.Én jövő héten kapok fizut,ezt mondtam is neki,de egy nappal sem tolja ki a fizetési határidőt.Szóval ha a figyelmeztetést követően kifizetjük a fennmaradó tartozást gond nélkül elköltözhetünk 15 napos felmondási idő lejártával?Persze az a 15 nap is ki lesz fizetve a költözés napján.Semmiképpen nem maradunk ilyen macera után.
13/20 A kérdező kommentje:
Eléggé szégyenlem így is,nem hogy még könyörögjek,hogy maradhassak.
14/20 A kérdező kommentje:
Ez az első ilyen,táppénz miatt sajnos nagyon sok pénzt buktunk,eddig gond nélkül meg volt egy fizuból,plusz apám 3-ad részéből a havi albérleti díj.Mi fizetünk 60+ pár ezret általában,apa pedig fix 30-at.Csak ebben a hónapban a párom fizetése még az 50-et sem érte el szinte.Majdnem egész hónapban táppénzen volt sajnos.
Ha más nem áll a szerződésben, a hónap végére mondhatsz fel (akkor szűnik meg a szerződés), ha van még 15 nap addig, ha már nincs, akkor a következő hónap végére. Amikor megszűnik a szerződés, legkésőbb akkor kell kiköltöznöd, és addig kell fizetned a vállalt költségeket. Ha ekkor még tartozásod van, akkor az a kiköltözés után levonható a kaucióból, és a maradék jár vissza. (Ha a kaució nem elég a tartozás rendezésére, akkor viszont még fizetned kell.)
Ha csak pár napot csúszol a fizetéssel, az nem ok az azonnali (rendkívüli) felmondásra.
2013. febr. 9. 11:48
16/20 A kérdező kommentje:
Akkor megmondhatom neki,hogy holnap feleslegesen jönne a pénzért?És,hogy ha annyira szívózni akar akkor maximum 8 napos fizetési felszólítást adhat ugye?Az pont elég lenne.De érdekes amikor ő csak 15.-én jött a pénzért akkor nem ragaszkodott ennyire a határidőhöz....
17/20 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele,ma este idejön és felbontja a szerződést!Tudom,hogy ezt nem teheti meg,de mit tudok tenni?
Megpróbálhatsz vele megállapodni, végső esetben ügyvédhez, bírósághoz fordulhatsz (lehet, hogy ezek emlegetése is hatásos). Pár nap csúszás miatt nem élhet rendkívüli felmondással, tehát marad a rendes felmondás, amire neki (a bérbeadónak) törvény szerint minimum 3 hónap felmondási időt kell hagynia (a szerződés ezzel ellentétes kikötése érvénytelen). A rendes felmondás egyébként is vitatható.
2013. febr. 9. 20:22
19/20 A kérdező kommentje:
Felmondta,bármit mondhattam neki.A ptk. ide vonatkozó paragrafusát is megmutattam neki,azt mondta ilyen nincs.Egy kézzel írott felmondást adott.
20/20 A kérdező kommentje:
Ja és 15 napon belül kell elköltöznünk.Hát költözünk,mit tehetnék vele ha egyszer idióta.Ha bíróságra viszem az ügyet nem hiszem hogy érdemben bármire is jutnék.
Kapcsolódó kérdések: