Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha felmondom a határozatlan...

Ha felmondom a határozatlan idejű albérleti szerződést, én mint bérlő, hány napon belül kell elköltöznöm?

Figyelt kérdés
+1 kérdés:azért szeretném felmondani mert nem bírjuk anyagilag,vasárnap jön a tulaj és csak 45.000 ft-ot tudunk neki kifizetni a kb 90-ből amennyi lesz az albi+rezsi,a fennmaradó részt,ha felmondom a szerződést lehet állni a kaucióból?Nem fogjuk tudni máshogy kifizetni.
2013. febr. 8. 22:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

tetro!

Attól,hogy nem vonod le a kaucióból nem lesz több pénzed.Kb 90eft amit fizetni kell van neki 45eft. A kaució nem lehet több szerintem 90eft-nál ez azt jelenti,hogy még 15 napra sem biztos,hogy elég a pénz.Ergo a bérbeadó bukik.

2013. febr. 8. 23:22
 12/20 A kérdező kommentje:
Kaució 70 ezer.Én jövő héten kapok fizut,ezt mondtam is neki,de egy nappal sem tolja ki a fizetési határidőt.Szóval ha a figyelmeztetést követően kifizetjük a fennmaradó tartozást gond nélkül elköltözhetünk 15 napos felmondási idő lejártával?Persze az a 15 nap is ki lesz fizetve a költözés napján.Semmiképpen nem maradunk ilyen macera után.
2013. febr. 8. 23:33
 13/20 A kérdező kommentje:
Eléggé szégyenlem így is,nem hogy még könyörögjek,hogy maradhassak.
2013. febr. 8. 23:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Ez az első ilyen,táppénz miatt sajnos nagyon sok pénzt buktunk,eddig gond nélkül meg volt egy fizuból,plusz apám 3-ad részéből a havi albérleti díj.Mi fizetünk 60+ pár ezret általában,apa pedig fix 30-at.Csak ebben a hónapban a párom fizetése még az 50-et sem érte el szinte.Majdnem egész hónapban táppénzen volt sajnos.
2013. febr. 8. 23:41
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha más nem áll a szerződésben, a hónap végére mondhatsz fel (akkor szűnik meg a szerződés), ha van még 15 nap addig, ha már nincs, akkor a következő hónap végére. Amikor megszűnik a szerződés, legkésőbb akkor kell kiköltöznöd, és addig kell fizetned a vállalt költségeket. Ha ekkor még tartozásod van, akkor az a kiköltözés után levonható a kaucióból, és a maradék jár vissza. (Ha a kaució nem elég a tartozás rendezésére, akkor viszont még fizetned kell.)

Ha csak pár napot csúszol a fizetéssel, az nem ok az azonnali (rendkívüli) felmondásra.

2013. febr. 9. 11:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Akkor megmondhatom neki,hogy holnap feleslegesen jönne a pénzért?És,hogy ha annyira szívózni akar akkor maximum 8 napos fizetési felszólítást adhat ugye?Az pont elég lenne.De érdekes amikor ő csak 15.-én jött a pénzért akkor nem ragaszkodott ennyire a határidőhöz....
2013. febr. 9. 13:18
 17/20 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele,ma este idejön és felbontja a szerződést!Tudom,hogy ezt nem teheti meg,de mit tudok tenni?
2013. febr. 9. 15:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatsz vele megállapodni, végső esetben ügyvédhez, bírósághoz fordulhatsz (lehet, hogy ezek emlegetése is hatásos). Pár nap csúszás miatt nem élhet rendkívüli felmondással, tehát marad a rendes felmondás, amire neki (a bérbeadónak) törvény szerint minimum 3 hónap felmondási időt kell hagynia (a szerződés ezzel ellentétes kikötése érvénytelen). A rendes felmondás egyébként is vitatható.
2013. febr. 9. 20:22
 19/20 A kérdező kommentje:
Felmondta,bármit mondhattam neki.A ptk. ide vonatkozó paragrafusát is megmutattam neki,azt mondta ilyen nincs.Egy kézzel írott felmondást adott.
2013. febr. 9. 21:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Ja és 15 napon belül kell elköltöznünk.Hát költözünk,mit tehetnék vele ha egyszer idióta.Ha bíróságra viszem az ügyet nem hiszem hogy érdemben bármire is jutnék.
2013. febr. 9. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!