Hol találok egy brókert, aki hajlandó foglalkozni a pénzügyeimmel?
Minden befektetési alapnál vannak brókerek.
Attól függ mekkora pénzzel szállsz be, személyi bankárt is kaphatsz bármelyik banknál...
Nem olyan szinten, mintha pl. Metatrader programokat használnál, de igen. Nekem is van olyan bef. alapban pénzem, amikbe pl. neves cégek részvényei is vannak.amiket ugyanúgy tudnék adni-venni percenként is, a programmal, amit használok, de én még elég kezdő vagyok ebben, így csak kisebb részt kockázatok, a nagyobb hányad bef. alapban és devizában van.
Ezeknek a lényege, hogy széles portfolioval dolgoznak, egy-két konstrukciónál előre meg is határozzák, hogy mennyi kamatot vállalnak, azaz mennyivel többet fogsz kapni a tőkén felül, ha oda adod nekik ebbe a pénzed.
A másik pl. otp-nél kérhetsz saját bankárt, aki intézi neked a kötéseket, de ahhoz előtte egyeztetned kell vele. És alapból fel kell mérjen Téged kockázatvállalás szempontjából, mert a PSZÁF nem engedi, hogy "rád tukmáljanak" magas kockázatú papírokat, ha nincs hozzá affinitásod.. Ha nincs ötleted, elmondja, hogy miben látna rációt. Ez jellemzően milliós tételeknél van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!