Lakástakaréknál ha lejár a megtakarítási időszak, és szeretnék hitelt igényelni hozzá, akkor kérnek jövedelemigazolást vagy egyéb igazolást a munkaviszonyról?
Ez biztos, amit mondtok? Csak mert nekem bankba is azt mondták, illetve a papírok alapján is úgy tűnik, hogyha rendesen fizeti az ember mindig időben akkor az önmagában elég garancia arra, hogy a hitelt is fizetni fogja rendesen.
De persze vannak más kategóriák, aki sokszor, sokat késett a takarékosság alatt, annak komolyabb hitelképességi vizsgálat, akár munkaviszony ellenőrzés is szükséges.
Hát nemtom ezt mi alapján írod utolsó. Az OTP levelében egész más van, ott az van, hogy aki fizette rendesen, mindig időben annak nem kell ilyesmi amiket te írsz. Persze aki néha késve fizette arra ez természetesen már nem igaz.
És már hogyne lenne garancia. Józan ésszel is belátható, hogyha 5-8-10 évig tud valaki fizetni minden hónapban 20 ezret (soha el nem késve vele) akkor talán később is tud egy hasonló összeget, ami már hiteltörlesztés néven lesz. És persze nyilván, hogy tényleg biztos lehessen a bank, így ott lesz a lakás is fedezetként. Tehát rosszul ők semmiképp nem járhatnak.
Egy konkrét lakástakarék gyakorlatára alapozva írtam, amit írtam. Az OTP-ről csak közvetett tapasztalataim vannak, de meglepő lenne, ha komolyan vennék ezt az ígéretüket, hiszen a hitel az a bank számára kockázatot jelent.
Nem az szerepel esetleg abban a levélben, hogy a kedvező kamatozású kölcsönt csak lakástakarék számlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe? Mert ha igen, ez nem azt jelenti, hogy minden ügyfél biztosan megkapja a hitelt, csupán azt, hogy ennek a hitellehetőségnek alapfeltétele a lakásszámla és persze a hitelképesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!