Ha tőzsdén akarok részvényt venni vagy eladni, ahhoz kell valamennyi alaptőke?
Igen, a pénz, amiből megveszed a részvényeket.
De ha még ezt sem tudtad, akkor ne itt kérj információkat, hanem gyorsan olvass el kb. 5 könyvet a tőzsdéről.
Én vazz 26 vagyok, nem kevés megtakarítással, de még mindig nem tartom magam elég felkészültnek hogy a vagyonom mondjuk 10%-ával tőzsdézni kezdjek azután, hogy 3 éve olvasok a témáról és kiolvastam már több mint 20 tőzsdés könyvet (kb 2-3 ezer oldalt), nem egyet idegen nyelven.
Csak érzékeltetni akartam, hogy te pedig úgy vágnál bele, hogy azt sem tudod, hogy kell-e pénz a részvényvételhez. Jó tanulást!
Hát, előbb valami szakirodalom inkább....
Azután sok gyakorlás demoban, és évek múltán talán bele is vághatsz anélkül, hogy buknád az összes pénzed(alaptőkét).
A tanulás idejére viszont javasolt valami stabilabb megoldást találni az alaptőkédnek, hogy legalább az értékét megőrizze.
Optimálisan kezdéshez 150.000 Ft is elég lehet, ha bevállalod a tőkeáttételeket..
Szerintem legalább 500.000 Ft-al érdemes elkezdeni, méghozzá olyan 500.000 Ft-al, amire nem lesz szükséged holnap vagy három hónap vagy másfél év múlva, ergo ki tudod várni azt a pillanatot, amikor nyereséget realizálhatsz.
Beszállni sem akármikor érdemes, hiába nyitottad meg az értékpapír számlát, van elég a pénzed és "viszket az ujjad a ravaszon".
Tudod, ott nem terem pénz. Ha Te drágábban adod el a részvényt mint ahogy vetted, akkor azt a pénzt amit nyertél valaki abban a pillanatban épp elbukta.
Hogy ne Te legyél ez, először is olvass sokat utána, végezz el tanfolyamokat, figyeld az árfolyamokat. Próbáld meg elemezni, hogy ami történt annak mi volt az előzménye, oka és milyen következményei lesznek. Nagyon-nagyon összetett dolog ez, ha olyan könnyű pénz lenne, mindenki ezt csinálná. Egyszerűbb mint hajnalban felkelni és egész nap melózni ugye? Pedig nem.
Üdv
Pannon-flax nyrt részvényem van 100 db
A cég elszámolás után más néven üzemel, de nem tudom a bet-en eladni a részvényeimet.
Hogyan tudnék minnél gyorsabban akár veszteséggel megszabadulni tőlük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!