Hogy most van szeptember, és elakarunk költözni, kb 2hét múlva.Erről már hónapokkal ezelőtt szóltam a tulajnak.Most meg jött az albérlei díjért.Mondtam neki, hogy elköltözünk.Egyébként 10.-éig kellene fizetni, csak mi jóindulatúan mondtuk, hogy persze, jöjjön, fizetünk.Úgy gondoltuk, hogy kb még 2hetet kifizetünk, míg itt lakunk.Erre Ő jött azzal, hogy de van 30 nap felmondási idő.
Segítsetek már!!!Hogy van ez a felmondási idő????????
2009. szept. 2. 15:39
1/3 anonim válasza:
Vegyétel elő az albérleti szerződést és nézzétek át, hogy mit rögzítettetek a felmondással kapcsolatban. Ha szerepel a 30 nap, akkor sajnos ki kell fizetnetek.Ha nincs szerződés, akkor én bizony csak addig fizetném az albérleti díjat, amíg használom a lakást. A járulékos költségeket hogyan fogjátok rendezni, hiszen a villanyszámla, vízdíj..stb csak későbbi időpontban kerül kiszámlázásra. Olvassátok le az órát addig a napig, amíg vagytok és rendezzétek le.
2009. szept. 2. 15:53
2/3 anonim válasza:
A szerződésben rögzítettek szerint mi van? Ha szept 15-én akarsz kiköltözni, akkor aug 1-ig be kellett hogy jelentsed neki, de nem homályosan hanem dátumra pontosan. Mivel egy tört hónapról van szó, ebben előre kellett volna megállapodnotok, hogy ez hogy legyen. Sajnos így most macerás, megértem az álláspontotokat, de ha egy rosszindalatú tulajjal van dolgotok, akkor ragaszkodni fog a szerződés szerinti teljes hónaphoz. Ha kifizetteti, akkor szept 30-ig viszont jogosan használhatnátok a lakást úgyhogy mond meg neki, hogy erre a maradék 2 hétre átadod unokaöcsédnek Kolompár Lajosnak, hadd élvezze kicsit a városi környezetet. Na erre lehet a tulaj mégiscsak enged egy kicsit :)
2009. szept. 2. 15:59
3/3 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos elég rosszindulatú lett, mihelyst a pénz került szóba.Azt mondta köti magát a dologhoz, ami a szerződésben lett írva, hogy 30 napos felmondási idő van.
De én már jóval korábban, hetekkel ezelőtt szóltam neki, hogy sztem hamarosan elköltözünk, csak ugye még nem körvonalazódott ki ennyire, hogy ez mostanra esik.
Jelzem: elég sok mindent mi csináltunk a lakásban, tehát ezért is kérhettünk vna pénzt, de egy fillért sem kértünk..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.