Szerintetek is jó üzlet van a kínai "hamisítványokban"?
pontosan arra gondoltam,hogy megdöbbentő,hogy milyen hasonló "Hamis" icewatch órákat (még a prémium limited nemzetes órákat is) lehet venni kis/nagytételben 1,3-4 usa dolláros áron is...amit kinéztem 1 "Wholesale Jewerly" weboldalon ott darabja 2,95 dollár,de vannak sima szinesek,és limited nemzetesek is ,DOBOZZAl,olyan icewatch-os zacskóval is ,és kis füzettel, 2,95 dollár min. 100db/rendelés...295 dollár+40 dollár+5 ezerforint a posta...ugyebár ez 335 dollár(mai árfolyamon) kb 75,000 ft...+5 a belföld ugyebár 100db óra 80,000 forintot tesz ki!
úgykalkuláltam,ha pontosan 2500ft-be árulom darabját 32db-t kell eladnom és utánna már csak haszon (68db óra 170,000forint) és pl EB idején a nemzetes órákat(angol,swéd,spanyol) stb... 3-4 ezer forintba is ellehet adni stb....
más is lát benne fantáziát?
Ha véletlen megbuknál vele, akkor máris nem akkora jó üzlet. Hamis termék árulásáért börtön is járhat, de minimum pénzbírság. Ha esetleg 2 napon belül tönkremegy a 4 dolláros "óra" fele, már nem 32, hanem 48-nál lesz nyereséges. És te nem nagyon fogod a kínai felé a garanciát érvényesíteni, vagy ha megpróbálod, azon esetleg mégtöbbet vesztesz. Arra is számolj, hogy a vámot(+áfát) nem fogod ekkora értéknél elkerülni, ami legalább 27% (de akár 40 is lehet, nem tudom az óra vámtételét). És mivel 100db óra nem kis doboz, simán felbontják, ha "gift"-ként jön, azt meg nem nagyon fogják elhinni, hogy 100db órát kapsz ajándékba. Meg aztán ennyi óra esetleg a NAV figyelmét is felkeltheti, ha magánszemélyként rendeled.
Kínaiakkal óvatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!