Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a kötelező dolgokat,...

Ha a kötelező dolgokat, rezsit, lakáshitelt, autóhitelt, telefon, net, kábeltévét kifizetjük és így marad 160-170 ezer forint, abból meg lehet élni egy három tagú családnak?

Figyelt kérdés
Saját lakást vásárolunk és kb ennyi fog maradni, ha minden kötelezőt kifizetünk. A kaja a ruházkodás, és az esetlegesen beeső plusz kiadásokra maradna ennyi. Ebből meg lehet élni?
2013. jan. 23. 19:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérlek olvasd végig mégegyszer a korábbi válaszadók válaszait.

Van 160-170 ezretek, ami marad a rezsi, lakáshitel, autóhitel, telefon, net, kábeltévé kifizetése után. Ezt te mondtad. Akkor most ezt osszuk be:

Étel. 3 embernek 50-70 ezer, attól függ mennyire vagytok gazdaságosak.

Ruhák. Legyen havi 20 ezer.

Autó. Megint havi 20 ezer.

Ebből legrosszabb esetben is marad 50 ezer, de legyünk pesszimisták és mondjuk hogy kicsit többet költötök erre-arra, mert nem vagytok túl spórolósak.

Akkor legyen 30 ezer, ami marad.

Azért lesek, hogy ennyit költötök, mert a mi bevételünk 2 főre 260 ezer (nektek is ennyi lehet kb.) és ebből 120-at teszünk el minden hónapban, úgy, hogy elég jól élünk. Egy gyerek miatt ebből mondjuk lejönne pártízezer valóban, de még mindig marad a végére.

Vagy mire menne el nálatok 160-170 ezer az ételen, ruhákon és kocsin kívül, ha már ki van fizetve a főkérdésben felsorolt sok minden is?

2013. jan. 26. 14:25
 12/18 A kérdező kommentje:
na, a 160-170 ezerből pl ilyenekre gondolok hogy még lejön, hogy lottó, 3-4000 egy hónapban, a lányom 3 éves, folyamatosan nől, ruházni kell, dohányzunk, ami havi 13000ft. még nem ettünk nem ittunk, egy betegség ha ne adj Isten beesik... illetve ami nagyon fontos jelenleg, hgoy a lakást be kellene bútorozni, és attól félek most, hogy emiatt nem marad semmi egyik hónapról a másikra...
2013. jan. 26. 14:54
 13/18 anonim ***** válasza:

Oké, ezek jogosak, mert mi nem dohányzunk és nem szerencsejátékozunk, szóval ezzekkel nem számoltam.

Viszont ne aggódj, az alapkérdésre válaszolva havi 160-170-ből ki fogtok tudni jönni.

Ahogy te is mondtad, hogy betegség bármikor jöhet, vagy valami, pont ezért lenne érdemes ebből legalább akkor egy 10-20 ezer forintot elrakni, ha többről nem is tudlak meggyőzni vagy több nem is marad.

A bútorozás nem kell egyik napról a másikra történjen. Mondjuk ha 4 hónap alatt be tudnátok bútorozni ebből, az oké lenne, nem?

Mondjuk ha 3 hónapig tudjátok nélkülözni azt, hogy legyen foteletek, vagy a TV is 4 hónapig nem TV asztalon, hanem a földön legyen, esetleg a konyhában 4 helyett csak 2 szék legyen, akkor fokozatosan bútorozzatok pár hónap alatt, ne egyszerre.

2013. jan. 26. 16:21
 14/18 anonim ***** válasza:

50-70e Ft kajára 3 embernek, hátnem tudom. Ebből max azt a 10 félem magyar kaját lehet enni mindennap mint pl. krumplis tészta, borsóleves, krumplifőzelék és társaik meg néha talán valami gyümlcs.

Én 150e alatt nem jövök ki egy hónapban a kajával (4 fő).

2013. jan. 26. 18:31
 15/18 A kérdező kommentje:
300ezer a bevételünk. ebből a kötelezők: lakástörlesztő, közös költség, víz, villany, kábeltévé, internet, két telefonszámla, előtakarékosság a lányomnak, ovi költség. úgyhogy kb a fele elmegy.
2013. jan. 26. 18:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Lehet hogy ti nem, én csak magunkat tudom mondani:

Ketten 50-ből jövünk ki. A kajáink elég igényesek, heti 4 nap eszünk húst (halat, baromfit), nagy tételben veszünk (egyszerre néha 10 kilót is) rizst, bab- borsóféléket, tésztákat, rendszeresen fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket is. Sok ételt készítünk házilag (szószokat, stb.) is, de este is inkább töltünk +1 órát a konyhában ilyennel, mint a TV előtt. Mindig írom a kiadásokat, szóval tudom hogy heti 12-13-nál nem költünk többet ételre. Szemetet (csoki, chips, gyorsételek) maximum havi 2 ezer forint értékben eszünk.

2013. jan. 26. 18:42
 17/18 FGergelyM válasza:

Nekünk volt időszak, hogy Húszezer Ft-ból ettünk havonta és még dohányoztam is(6 szál per nap).

volt, Amikor 180000 Ft-ból ettünk.

Egyik esetben sem híztunk el, vagy haltunk éhen, az ember annyiból él, amennyije van.

170000 Ft.-ból lazán, tényleg tehettek félre, de akár 30000 Ft-nál is csak spórolás és odafigyelés kérdése.

Ameddig a takaró ér, nem kell minden máról holnapra, lassú víz partot mos...

2013. febr. 9. 15:47
 18/18 anonim ***** válasza:

Meg lehet-e élni ennyi pénzből? Attól függ,hogy te mit értesz a megélhetés fogalma alatt. Biológiailag meg lehet élni hárman havi 170 ezer forintból. De szerintem ma 2013-ban, elvárható életszínvonalhoz nagyon kevés a 170 e.ft. 3 főre. Persze ha csak robotként működő életet és színvonalon él az ember,munka,szerény kaja,stb. mert a kávé,tea,cigi,üdítő,gyümölcs,mozi,sportolás és eszközei meg a bérletek,tusfürdő helyett szappan a fürdő vizet nem le engedni a kádból hanem azzal öblíteni a Wc-t,stb. akkor a 170 e.ft.-ből szerintem még 100 000 ft-ot is simán meg lehet takarítani és tartalékba tenni.

Ha elköltöztök Albániába ott már milliomosnak fogtok számítani a havi 170 ezer forinttal,nem hogy csak "megélni" tudtok ennyi pénzből hárman.

Szerintem a 170 e. nagyon kevés pénz a "normális" életvitelhez.

2013. márc. 7. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!