Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Végrehajtóval rendőr is jön?

Végrehajtóval rendőr is jön?

Figyelt kérdés

Üdvözlök mindenkit!

Kaptam egy levelet,hogy február 12-én legyek otthon,mert jön egy bírósági végrehajtó(az én nevemen egyébként nincsen semmi)

Érdeklődnék,hogy rendőrrel szoktak-e jönni?

Köszönöm!

2013. jan. 22. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

szokott

az egy dolog, hogy nincs a neveden semmi, de a lakásban (és a te lakrészedben) található dolgokról hitelt érdemlően kell bizonyítanod, hogy nem a tiéd, mert viszik

2013. jan. 22. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Nem minden esetben, ezt ügye válogatja.

Hiába nincs a neveden semmi, ha nem tudod "hitelt érdemlően" bizonyítani, hogy a bejelentett címeden található ingóság másé, akkor azt úgy kezelik, hogy a Tied, és foglalhatnak.

De az is igaz, hogy ha férfihez megy ki a végrehajtó, akkor egy női melltartót nem fog lefoglalni.

2013. jan. 22. 12:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 22. 13:03
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
napi használati cikket nem foglalhat, műszaki cikkekre mennek
2013. jan. 22. 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez sem teljesen igaz, ugyanis a végrehajtási törvényben van benne, hogy miket lehet lefoglalni, és miket nem.

Tüzelőanyagot, gyógyszert például nem, valamint váltóruhát sem, tanszereket sem. Hogy a napi használati dolgokból mennyit köteles az adósnál hagyni a végrehajtó, azt is a végrehajtási törvény határozza meg, nem pedig a végrehajtó.

2013. jan. 23. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!