Ki hogy gyűjt a nyugdíjára? Aki 50 év körüli, tudja már, hogy nem lesz nyugdíja? És a fiatalok? Szembenéztetek már ezzel?
Isten ments. Szerintem egy unit-linkednek horribilis költségei vannak, ezért sem említettem még jelöltként sem a korábbi lehetőségek között. :)
Utánajártam és kb. 15% hozamot kellene hoznia egy unit-linkednek minden évben, hogy felülmúlja a bankbetéti, vagy államkötvény kamatokat. Ez azért elég durva.
Rengeteg idióta költséget vonnak le, alapkezelői díj, váltási díj, éves díj, az első két év befizetéseinek a 10-20 év alatt levonják az 50-70%-át (vagyis ha az első két évben befizetsz mondjuk 800 ezret összesen, abból levonnak 400-600 ezret, abból van az ügynök jutaléka). Ezen felül minden évben az azévi befizetés kb. 5-10%-a. Magam is majdnem kárvallottja lettem egy ilyennek, mielőtt utána nem számoltam.
Jó én válaszolok, de ígérd meg hogy nem írsz privátban.:)
Nem fizetek semmit hóról hóra, több különböző platformon van befektetve a családi lé. Eurókötvény, forint hosszútáv, egy befektetési célú lakás, tőzsdei forintszámla. Ha nagy hülyeséget nem csinálok, sokat egyszerre, akkor marad nyugdíjig is.
Én nyitottam egy NYESZ-t az egyik biztosítónál, és oda utaltatom a havi fizetésem egy kisebb részét, emellett folyamatosan spórolok és a pénzt bankba teszem.
49/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!