Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki hogy gyűjt a nyugdíjára?...

Ki hogy gyűjt a nyugdíjára? Aki 50 év körüli, tudja már, hogy nem lesz nyugdíja? És a fiatalok? Szembenéztetek már ezzel?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok. A nyugdíjrendszer haldoklik, nemsokára a Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulnak és miattuk és utánuk az átlagnyugdíj nagyjából az éhenhalás elkerüléséhez lesz elegendő, nem pedig egy 10-30 éves fizetett szabadságra fog hasonlítani. Ki hogy készül rá?
2013. jan. 18. 20:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Csak nem egy "pénzügyi tanácsadó" vagy, aki itt próbál meg hosszútávú unit-linked sz_rt rásózni a válaszolókra? :)
2013. jan. 18. 21:22
 12/16 A kérdező kommentje:

Isten ments. Szerintem egy unit-linkednek horribilis költségei vannak, ezért sem említettem még jelöltként sem a korábbi lehetőségek között. :)

Utánajártam és kb. 15% hozamot kellene hoznia egy unit-linkednek minden évben, hogy felülmúlja a bankbetéti, vagy államkötvény kamatokat. Ez azért elég durva.

Rengeteg idióta költséget vonnak le, alapkezelői díj, váltási díj, éves díj, az első két év befizetéseinek a 10-20 év alatt levonják az 50-70%-át (vagyis ha az első két évben befizetsz mondjuk 800 ezret összesen, abból levonnak 400-600 ezret, abból van az ügynök jutaléka). Ezen felül minden évben az azévi befizetés kb. 5-10%-a. Magam is majdnem kárvallottja lettem egy ilyennek, mielőtt utána nem számoltam.

2013. jan. 18. 21:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Jó én válaszolok, de ígérd meg hogy nem írsz privátban.:)

Nem fizetek semmit hóról hóra, több különböző platformon van befektetve a családi lé. Eurókötvény, forint hosszútáv, egy befektetési célú lakás, tőzsdei forintszámla. Ha nagy hülyeséget nem csinálok, sokat egyszerre, akkor marad nyugdíjig is.

2013. jan. 18. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem gyűjtök sehogy, mert nincs miből. Bejelentés nélkül melózok, az albérleten felül marad kb 20 ezrem havonta. Ennyi.
2013. jan. 18. 22:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Én nyitottam egy NYESZ-t az egyik biztosítónál, és oda utaltatom a havi fizetésem egy kisebb részét, emellett folyamatosan spórolok és a pénzt bankba teszem.

49/N

2013. jan. 18. 23:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem önkéntes nyugdíjpénztári számlám van. Azért választottam, mert ez a legrugalmasabb. Fizethetsz nagyon sokat vagy nagyon keveset is, aszerint, hogy épp mennyi a kereseted. Most havi 30ezret teszek be. Persze mint minden hosszú távú dolog, ez is rizikós, hiszen manapság bármi becsődölhet, de úgy gondolom, hogy ha még ennyit sem teszek, akkor tényleg esélytelen, hogy nyugdíjaskoromban meg tudjak élni. 40/N
2013. jan. 18. 23:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!