Hogyan jöjjek rá mi legyen a szakmám?
Teljesen tanácstalan vagyok, semmi elképzelésem nincs mi is szeretnék lenni, pedig már igen csak el kéne döntenem hisz idén érettségizek.
Nincsenek hobbijaim, sem semmi olyan érdeklődési köröm, ami alapján választhatnék magamnak szakmát.
Nem tudtok valami módszert, tesztet ahol kérdések alapján kitudnám deríteni a számomra megfelelő lehetőségeket?
Egyetemre, főiskolára nem szeretnék menni, mihamarabb munkába szeretnék állni a rossz anyagi helyzetünk miatt.
Hát, itt a kis mini tesztem.
Szeretsz-e ölni állatokat? Ha igen, akkor hentes.
Szeretsz-e fát vágni? Ha igen, akkor favágó.
Szeretsz-e vénasszonyokon tapizni? Ha igen, akkor masszőr.
Ha meg ezek egyike se jön be, akkor valami mást kellene csinálnod, de ha nem tudod eldönteni, hogy mit, akkor még lehet az is, hogy kényszerből ezeket fogod, még ha nem is szereted őket :P
gondolkozz el mivel szeretnél naphosszat foglalkozni...
(főzés, vasalás, jó csak vicc volt) de egy sima érettségi szinte semmit nem ér a diplomások is csak lézengenek az utcán meg a romkocsmákban.
Lol, romkocsma, hát ha nekem arra pénzem lett volna ember, mikor diplomás munkanélküli voltam! :D Akkor az nekem tök jó lett volna, nem is is kerestem volna mást.
Csak hát az a helyzet, hogy még békávé bérletre se volt pénzem, meg néha kajára se :P
1. fodrász, kozmetikus, műkörmös = szépségipar
2. felszolgáló, cukrász, szakács (a kettő nem ugyanaz) = vendéglátás
3. kereskedelmi eladó, vendéglátó üzletvezető = kereskedő (ezen belül lehet: élelmiszer, ruházat, egyéb iparcikk, gyógynövények, textil, méteráru, és ki tudja még milyen terület)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!