Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha aláirattak...

Mit lehet tenni ha aláirattak velem felmondást, közben nem is akartam volna felmondani? Félrevezettek!

Figyelt kérdés

az van hogy 1 éve dolgozom egy cégnél!most olyan munkára kelett volna menni ahol ott kell aludni. családi okok miatt nem mentem el.igy a mnkáltatóm aki máshol is elhelyezhetett volna azt mondta irjam alá a felmondást mert ha nem akkor ha nem megyek dolgozni ő rug ki és akkor jogi kövezkezménye lessz. Igy mivel nemtudtam baj lenne e felmondtam. most utánajártam és kiderül hogy jobb lett volna nem aláirni mivel nemkapok semmi pénzt igy és semmit nem tudott volna tenni ellenem.

mit lehet tenni ilyenkor??,munkaügyi biróság ilyenkor jólenne?nemtudom mikor kapok állást és a pénz kellene akár menyit is kapnék.

2009. aug. 28. 20:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de ha el akarnak valahonnan küldeni úgyis elküldenek. Ne idegeskedj ezen, keress másik munkahelyet.
2009. aug. 28. 20:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos kérdés, hogy MILYEN felmondást írtál alá. Közös megegyezésest, vagy Munkáltatói rendest, vagy Munkáltatói rendkívülit?
2009. aug. 28. 20:54
 3/13 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

munkavállalói rendes felmondást.

állitólag ezt már munkanélkülire kell vinni.

szóval NEM közös megegyezéssel történt mivel én előtte voltam munkanélküli, és ő gondolom állami támagatást vett fel rám, hogy ne kelljen adózni akkor kb 2 évig elsem küldhet, de akkor mért nem engedte hogy közös megyezéssel legyen???mert igy nem kapok munkanélkülit. Én nem akartam eljönni csak nem mentem szállóra,mert nem mehetek ,mivel babát akarunk feleségemmel 3 éve küzdünk érte, és nem hagyhatom itt ilyen lekiállapotban de kell ez a pár forint is .

2009. aug. 28. 21:15
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem közös volt, akkor lehet azzal érvelni, hogy kényszerítettek. Hirtelen erős hatást gyakoroltak rád, álltak veled szemben fenyegetőn stb.
2009. aug. 28. 21:16
 5/13 A kérdező kommentje:

1 válaszólónak:

nem az a gond hogy elküld, hanem hogy olyat iratott alá velem hogy én mondjak fel és igy nem kapok minkanélkülit. ez a baj ameddig munkát keresek addig kell az a pénz amit ott kaponék.

2009. aug. 28. 21:16
 6/13 A kérdező kommentje:
3. nagyon köszönöm amit irtál:) ezt apukám is mondta akkor lehet érvelni? felhivtuk és mondtuk neki hogy nemlehetne e mégis másként ?aztmondta majd később hivjam fel.
2009. aug. 28. 21:17
 7/13 A kérdező kommentje:
pontosabban feleségem hivta fel és mondta hogy nekünk ez igy nem jó!irjunk másikat erre aztmondta hogy akkor majd hivjuk vissza utánna néz,hogy kapnénk e. de ha én mondtam fel akkor nem kapok munkanélkülit ugye?
2009. aug. 28. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Sajnos, ha Te mondtál fel, akkor nem kapsz munkanélkülit. Vissza kéne csinálni közös megegyezésesre, ha belemennek. Akkor kapnál, vagy akkor is, ha a Munkáltató mond fel rendes felmondással. (azt valószínűleg nem fogja majd, mert akkor a felmondási időre is járna neked pénz.)
2009. aug. 28. 21:23
 9/13 A kérdező kommentje:
és ha nem megy bele a közösbe mit lehet tenni?
2009. aug. 28. 21:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sajnos semmit. Azt bizonyítani, hogy félrevezettek, nagyon nehéz, szinte lehetetlen, főleg, hogy nem MUNKÁLTATÓI a felmondás, hanem MUNKAVÁLLALÓI.

Ha nem mennek bele, akkor sajnos le kell nyelned a keserű pirulát. :(

2009. aug. 28. 21:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!