Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tanultál meg spórolni?

Hogyan tanultál meg spórolni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok?
2013. jan. 2. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a szüleimtől tanultam meg spórolni. Manapság olyan az életszínvonalam, hogy nem kellene spórolnom, de mégis megteszem, mert ha történik valami váratlan, akkor tudok mihez nyúlni.
2013. jan. 2. 12:30
 2/6 anonim válasza:

Én mindig spórolok mivel nem rég lettem pályakezdő munkanélküli a suli befejezése után.

Legjobban úgy spórolhatsz ha nem veszel drága cuccokat, ha útnak indulsz viszel magaddal fél liter vizet és otthon bekajálsz akkor nem kell a városban költekezned. Ha egy cipőm már régi vagy csúnya ilyen CIF vagy Cillit Bang súrolókkal teljesen újjá lehet varázsolni így ezreket spórolva... stb

2013. jan. 2. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
a szüleimtől. ők is spórolósak, bár a "középosztályhoz tartoznak". Nem nagy ördöngősség, de az elején jó,ha nagyon motivált vagy. Én életemben először egy Gucci parfümre spóroltam, nekem ez volt akkor a legnagyobb motiváció, de olyan jó érzés volt amikor végre megvettem,hogy adott egy pluszt.:)
2013. jan. 2. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Még most is tanulom, bár sokan a környezetemben skótnak tartanak.

Nem veszem meg mindenből a legdrágábbat. Van, amiből márkahű vagyok, de egyéb dolgokból jöhet az S-Budge-s változat.

Tételes listát vezetek a kiadásaimról, amit minden hónapban összesítek és átnézek. (Kiemelve azokat, amelyek fölöslegesek voltak)

Most kezdtem egy olyan akcióba, hogy minden este kipakolom a pénztárcámból a kétszázasokat.

Sosem indulok el bevásárolni éhesen és lista nélkül.

Igyekszem fölösleges dolgokat nem venni. Egy-egy nasi belefér, de nem tartok itthon csokiboltot, mert egészségtelen, felesleges és a fogaim is romlanak.

Igaza volt az előttem szólónak, hogy érdemes a táskádban lennie fél liter víznek, egy almának vagy savanyú cukornak, szatyornak, mert ezekre bármikor szükséged lehet. Így nem csábulsz el a fornetti láttán olyan gyakran és nem szennyezed a környezetedet egy újabb nylon zacskóval/persze a pénztárcádban is benne marad a bevásárló szatyor ára/

Vannak akciók, melyeket érdemes kinézni, kifogni.

Sok moziban van kedvezményes nap, amikor olcsóbban vagy fél áron nézhetsz filmet. (Itt is spórolhatsz, ha nem a mozi büféjében veszed meg a chipset vagy kólát)

2013. jan. 15. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Először is saját káromon! Mikor önálló lettem előfordult hogy két hét után már egy forintom se volt. Na akkor megfogadtam hogy odafigyelek mire költök mert kérni senkitől se tudtam és nem is lett volna képem kérni főleg nem anyámtól aki özvegyen nevelt fel és mindig volt mit ennünk ruhánk és ami kellett. Ugy hogy nagyon korán megtanultam beosztani a pénzt. Ma már jólétben élek de mégis gazdaságosan vásárolok mindent.Még a főzést is ugy kombinálom hogy az gazdaságos és kiadós legyen Pl:ha pörkölt van tésztával egyik nap másnap a megmaradt pörkölből gulyásleves lesz stb
2013. jan. 15. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Kevés zsebpénzt kaptam és megszoktam, hogy a keveset is félreteszem ha valami nagyot szeretnék venni.
2013. jan. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!