Hogyan tanultál meg spórolni?
Én mindig spórolok mivel nem rég lettem pályakezdő munkanélküli a suli befejezése után.
Legjobban úgy spórolhatsz ha nem veszel drága cuccokat, ha útnak indulsz viszel magaddal fél liter vizet és otthon bekajálsz akkor nem kell a városban költekezned. Ha egy cipőm már régi vagy csúnya ilyen CIF vagy Cillit Bang súrolókkal teljesen újjá lehet varázsolni így ezreket spórolva... stb
Még most is tanulom, bár sokan a környezetemben skótnak tartanak.
Nem veszem meg mindenből a legdrágábbat. Van, amiből márkahű vagyok, de egyéb dolgokból jöhet az S-Budge-s változat.
Tételes listát vezetek a kiadásaimról, amit minden hónapban összesítek és átnézek. (Kiemelve azokat, amelyek fölöslegesek voltak)
Most kezdtem egy olyan akcióba, hogy minden este kipakolom a pénztárcámból a kétszázasokat.
Sosem indulok el bevásárolni éhesen és lista nélkül.
Igyekszem fölösleges dolgokat nem venni. Egy-egy nasi belefér, de nem tartok itthon csokiboltot, mert egészségtelen, felesleges és a fogaim is romlanak.
Igaza volt az előttem szólónak, hogy érdemes a táskádban lennie fél liter víznek, egy almának vagy savanyú cukornak, szatyornak, mert ezekre bármikor szükséged lehet. Így nem csábulsz el a fornetti láttán olyan gyakran és nem szennyezed a környezetedet egy újabb nylon zacskóval/persze a pénztárcádban is benne marad a bevásárló szatyor ára/
Vannak akciók, melyeket érdemes kinézni, kifogni.
Sok moziban van kedvezményes nap, amikor olcsóbban vagy fél áron nézhetsz filmet. (Itt is spórolhatsz, ha nem a mozi büféjében veszed meg a chipset vagy kólát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!