Lakást szeretnék venni (majd). Hogy kezdjek hozzá a spóroláshoz, ti hogy csinálnátok/csináltátok, akik szülői segítség nélkül voltatok?
Sajnos a semmiből indulok el, eddig csak 200ezer Ft-ot sikerült félretennem,ez amolyan vésztartalék, de amíg nincs lakás, albérletben lakom. Sajnos ami fix, és nem tudok spórolni rajta, az lakás (télen havi 65 ezer rezsivel) + telefon számla (hűségdíjas, havi 16ezer). A keresetem havi nettó kb. 200. 000., és sose marad belőle semmi :(. Mindig közbejön valami kiadás, pl. most is kellett adjak szüleimnek 40.000. Ft.-ot. Tudom, hogy mások negyed ennyiből is kijönnek, szégyenlem is magam emiatt.
Nektek hogy sikerült, akik a semmiről indultak?
25/N
Erre a legjobb a lakástakarékpénztár. 20.000Ft-ot kell félretenni havonta, amihez az állam 30% támogatást ad, plusz kapsz még mellé egy nagyon kedvező feltételű lakáshitelt is a megtakarítási idő végén.
200.000Ft-ból simán lehet ennyit félretenni havonta, (szerintem még többet is)nem is megterhelő és ha elkezdesz egy ilyen megtakarítási programot, akkor már ott lebeg a szemed előtt a cél és nem is fog nehezedre esni a takarékoskodás.:)
Többféle variáció, konstrukció létezik, ha érdekel, megmutathatom Neked részletesen, hogyan működik egy ilyen program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!