Magam után fizetem a tb-t. Az előre fizetem ki vagy utólag mint pl a fizetés?
Szioa!
Mindig utólagosan kell fizetni, az elmúlt hónap napjait szorzod 213.- Ft-tal, tehát meinden hónapban változik a befizetendő összeg.
SDzia!
Megint én vagyok. Az összeggel nem akartalak félrevezetni, ez az a pénz, amit az egészségügyi ellátásért kell fizetni, ha nincs biztosítási jogviszonyod.
Ha a teljes TB-t fizeted, tehát nyudíjjárulékot is, akkor ez a pénz tuti kevés.
Bocs!
Utólag fizeted, ugyanúgy, mint a többi járulékot.
Havi 6390, függetlenül a hónap napjainak számától. Csak törthónapban kell napra számolni.
Szia!
A 3. válaszolónak üzenem tájékoztatásul: a NAV-tól eleve úgy kaptam egy kinyomtatott lapot, hogy fel volt tüntetve, melyik hónapban mekkora összeget kell utalnom. Ennek alapján a február a "legvidámabb" a maga 28 vagy 29. napjával. A törvény szerint is naptári napra fizeti ez ember ezt az összeget, nem hónapra.
Kedves ma 11:38-as!
Ugyan linkeld már be azt a törvényt, ahol azt írja elő, hogy nem hónapra kell fizetni, hanem naptári napra.
Valamint tedd fel a netre azt a kinyomtatott lapot, amit a NAVtól kaptál, és a különböző egész hónapokra különböző összegeket írtak elő.
A kérdező azért fizeti fixen a havi 6390 forintot (mint az összes többi ember is, akik fizetik), mert egész hónapokra fizet, nem tört hónapokra.
Mellesleg a NAV nem nyomtatott papírt, hanem határozatot küld (idén már azt sem köteles küldeni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!