Postai befizetés elütötték, járt már így valaki? bővebben lent
Figyelt kérdés
postáán befizettem a csekkeim,majd jött egy levél hogy fáradjak be mert hiba történt,bementem és mondták hogy a csekken lévő 15 ezer helyett a kolleganő csak 5 ezret ütött be..... de én már nem emlékszen mennyit fizettem,mert sok csekkem volt. mi van ha ő elvettem.a 15 öt?? nekik a gép számolja össze a végösszeget? mert nekem semmit nem.mutattak .2012. dec. 11. 16:07
1/4 anonim válasza:
A postán újabban adnak egy cetlit is (legalábbis nálunk), mint egy nyugta, rajta tételesen az egyes csekkek összege, és a végösszeg. Arról is le tudod ellenőrizni, hogy valóban kevesebb van-e felvésve, mint a csekkszelvényeken szereplő összegek. Persze, ha nem dobtad el, vagy már eleve nem hagytad ott.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod,nem kaptam róla...
2012. dec. 11. 21:18
3/4 anonim válasza:
Sajnálom, nálunk is csak pár hónapja vezették ezt be, azelőtt mi sem kaptunk.
Persze az egy másik dolog, hogy hozzávetőlegesen emlékszem, hogy kb. mennyi Ft-ot kellett magammal vinnem a postára, hogy az elvitt csekkekre elég legyen.
4/4 anonim válasza:
Én postán dolgozom, és velem is előfordult már, hogy elütöttem vagy elnéztem egy csekket. Ilyenkor úgy működik a dolog, hogy azt a leszámoló a csekkek ellenőrzésekor észreveszi és azt kötelezően javítani kell a csekken feltüntetett helyes összegre. Mivel módosul az összeg így a postásnak lesz 10000 forint pénztári hiánya nap végére, amit nyilván nem szeretne befizetni, és én sem szívesen fizetem be más helyett. Az hogy most elvett-e érte a pénzt ki tudja. De nem valószínű, mert különben nem kaptál volna levelet. De azért tegyük hozzá, hogy nyilván csak feltűnik, hogy elvettek-e tőled 10.000-et vagy sem, mert nekem eléggé hiányozna... Nyugtát csak az új gépek adnak, a legtöbb helyen még nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!