Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi 2012-ben 1köbméter gáz...

Mennyi 2012-ben 1köbméter gáz ára,1khw áram ára,1köbméter víz ára? Most költöztem párommal albérletbe és bár spórolok, amin csak tudok, de félve várom a számlákat!

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 17:23
 1/1 anonim ***** válasza:

gáznál az alapdíj kb 1300 ft, utána megazsúlban mérik, de a köbméterre átszámított ára kb. 130 ft... pl most fizettem be a novemberi számlám, 3422 ft, 17 m3-at használtam, 3400-1300=2100, /17= m3 ár. Decemberben eddig 10 m3-nál tartok, 9 nap van számlázásíg, ezzel a képlettel számolva remélem nem lesz több 4000 ft-nál.

Villanynál is van alapdíj meg rendszerhasználati díj meg olyan díjak, amiket még ők sem tudják, hogy mik, de fizessük, maga a kw díj elég olcsó... csak ugye rájönnek az x díjak...

Víz meg településtől függő, lehet kb. 1000 ft /m3-al számolni.

Na most olvastam, hogy 2-en vagytok, és az első számlákat várjátok.

Milyen/mekkora a lakás?

Nekem 1 szobás 36 nm régi téglaházban, az ablakokat leszigeteltem, csak a szobát fűtjük, eddig ha hideg volt, akkor este meg reggel kapcsoltuk be a konvektort, tegnap volt az első éjjel, hogy folyamatosan be volt kapcsolva 1-es fokozaton, így 0,4 m3 ment el 8 óra alatt, de eléggé hideg lett reggelre, ma jön az a teszt, hogy mennyi fogy el 2-esen, és milyen lesz a hőmérséklet. (legalább 19-20 fok szeretném, hogy legyen)

Villany a bojler miatt általában 140-150 kwh körül van, kb. 8000 a téli számlája, nyáron kevesebbet kell fűtenie, mert nem hül le annyira amikor beköltöztünk még 11-12000 ft-os számláink voltak, de tettem egy időzítő kapcsolót rá, napi 2 órát fűt, ezzel ki vannak iktatva a felesleges felfűtések, 1 ilyen Obiban kb 2000 ft, én vaterán vettem 200 ft-ért, havi 3000 ft-ot takarít meg. Áram számla nagyban függ a készülékeidtől is, pl nálam csak energiatakarékos 5 és 9 wattos ízzók vannak, nincs számítógépem, csak egy régi laptopom, és LED TV-m van, az kb 35 wattos. Ja fűtésmentes időszakban csak sütés főzéssel 2-3 m3 gáz ment el, akkor mindig 3 m3-at jelentettem le, 1700 ft körül volt a számla. (1300 +3x130)

Vízből ha keveset használtok, 4-5 m3 fogy 2 főre, mondjuk én minden nap a munkahelyemén fürdök, nem otthon, ez nagyon számít azért. (Most egy hónapot otthon leszek szabin, majd kiderül, hogy ha napi egyszer röviden zuhanyzok, mennyivel lesz több a fogyasztás). De amúgy a víz számlát 3 havonta szokták küldeni.

Remélem tudtam segíteni.

2012. dec. 6. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!