Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben hová forduljak?...

Ilyen esetben hová forduljak? Jogszervezethez?

Figyelt kérdés

Egy vállalkozó elvállalta nálunk az árnyékolást (redőnyök legyártatása és felhelyezése), elkért előlegbe egy elég nagy összeget, de nem hozzta ki a redőnyöket, pedig elvileg már legyártatta, viszont nincs pénze hogy elhozza a gyárból, ezért újabb összeget kért, amit már nem adtunk meg neki. Így sem a pénzünket sem a redőnyöket nem láttuk viszont. Ma reggel felhívtam gyártókat és más vállalkozókat, akik elmondták hogy már régóta nem dolgoznak neki, mert megbízhatatlan, és semmit nem fizet ki, pénzt már biztosan nem látok majd tőle.

Fel tudom jelenteni? vagy jogsegélyhez forduljak? Milyen indokkal?

2009. aug. 19. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Gondolom van egy szerződésed vele, de legalább egy árajánlatod és egy előlegszámlád az eddigiekről.

Küldj neki tértivevényes levelet az előleg visszafizetésére, vagy az áru leszállítására 3 napon belül. Ha nem teszi meg, akkor ügyvéd, ügyvédi felszólítás, majd per. (Azért az ügyvédi felszólításra mozdulni szoktak.)

2009. aug. 19. 10:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak számlát kaptam tőle, az is elég egy eljáráshoz?
2009. aug. 19. 11:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben előlegszámla, rá van írva, hogy mire vonatkozik, akkor igen.
2009. aug. 19. 11:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2009. aug. 19. 13:06
 5/7 anonim válasza:

Az ingatlan jog.hu n ügyvédek válaszolnak a kérdésedre.

Sok hasznos információ található ott meg.

2009. aug. 23. 11:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. aug. 23. 13:38
 7/7 anonim válasza:
ha megvan a telfonszám add meg a rendőröknek:Dde ez csak egy tipp;)
2010. márc. 29. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!