"A bizonytalan forint árfolyam miatt az árak változhatnak, az árváltoztatás jogát fenntartjuk! " Mit takar ez? Rendelés leadás, illetve visszaigazolás után is változhat? Probléma bővebben kifejtve lent.
Tegnap rendeltem egy oldalon egy processzort 33.274 Ft bruttó áron több más hardverrel együtt. A visszaigazoló levélben(illetve a weboldal alján is) szerepelt, hogy "A bizonytalan forint árfolyam miatt az árak változhatnak, az árváltoztatás jogát fenntartjuk!"
Hetek óta figyelem ezeket a hardvereket, az árak naponta változnak kb 100ft-tal, néha kevesebb, néha több, de viszonylag ugyanolyan.
Ma mikor újra átnéztem az áraikat az oldalukon, a processzor ára 39.611 Ft-ra változatt.
Minél hamarabb felfogom őket keresni, de ha valaki ért hozzá írja le nekem, hogy akkor ez most mit takar? Mikor megkapom a csomagot akkor ezt az új árat akarják majd velem kifizettetni vagy a rendelésem leadása után már nincs joguk új árat szabni?
Én mondjuk nem értek ezekhez az árfolyamváltozásokhoz, meg hogy milyen módon szerzik be ezeket a termékeket, hogyan befolyásolja a forintárfolyam, DE mi az, hogy csak úgy fogja magát és ráver 6.300 Ft-ot?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha feltételezzük, hogy az árfolyam a felelős ezért akkor a következő következtetésre kell jutnunk: Az euro mai árfolyama 1 euro = 280 ft
1. Kiszámoljuk, hogy a termék ára mennyi lehet kb~ euro-ban: 33.274/280=118,8 azaz kb~ 120 (euro a termék ára)
2. 39.611/120=330 azaz, ha termék ára 120 euro, akkor ahhoz, hogy ez a termék 39.611 FT-ba kerüljön, egy eurónak 330 FT-ba kellene kerülnie.
Magyarul eurónként 50 forintot vert rá a bolt a cuccra. Ekkora árfolyam ingadozás nem volt eddig, és nem is lesz.
Ezen gondolatmenet mentén sűrű bocsánatkérések közepette kellene felajánlaniuk a 33ezer forintos árat, a "nem tudjuk ez hogyan fordulhatott elő" mondat mellett
Írtam nekik, már érkezett is válasz:
"Természetesen Ön még a rendelése áron kapja.
Azért lett drágább, mert elfogyott."
Szóval probléma megoldva, még egyszer köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!